Connect with us

Hirdetés

technokrata

Illegális zeneletöltés – egyre többen hajlandóak megegyezni

Kütyük

Illegális zeneletöltés – egyre többen hajlandóak megegyezni

Elkezdődött a peres eljárások második hulláma – az RIAA által felszólítottak közül azonban alig harmaduk jut el a bíróságig. Látván az első ügyek végeredményeit, megnövekedett az emberek kompromisszumkészsége.

Szemben a korábbi peres eljárásokkal, a szervezet két hete előre értesítette a ˝jelölteket˝; lehetőséget kínálva ezzel az egyéneknek, hogy elkerüljék a bíróságot (peren kívüli megegyezéssel). ˝Megalapozott bizonyítékokkal rendelkezünk arra nézve, hogy Ön peer to peer hálózatot (például Kazaa-t vagy Gnutella-t) használt ügyfeleink birtokában levő dalok fel- illetve letöltésére. Amennyiben el kívánja kerülni peres eljárás indítását ezzel kapcsolatban, keressen meg bennünket egy előzetes megállapodás céljából.˝ – áll az RIAA által szétküldött levelekben. Ezen kívül arra is figyelmeztették a címzettet, hogy a törvény semmibevétele nem nyújt védelmet, illetve hogy minimum 750 dollárt kell fizetni minden egyes megosztott dal után egy vesztes per esetén. Egyúttal felszólították a delikvenst, hogy ne semmisítse meg a számítógépén levő állományokat (például az MP3-akat), hiszen azok a peres eljáráshoz kapcsolódó bizonyítékként szolgálnak.

Az amerikai szervezet akkori elmondása szerint a levél kézhezvételéhez számított tíz nap után indítják a jogi eljárást, ha az érintett nem reagál. Erre most került sor, ám a korábbi tapasztalatokkal szemben sokkal kevesebben kerültek a bíróság elé. A 204 ember közül, akik számára értesítést küldtek, 124 jelezte megegyezési szándékát az RIAA felé, így ellenük (amennyiben pozitívan zárul a felek közötti tárgyalás) nem indít pert a szervezet.

˝Elégedettek vagyunk erőfeszítéseink eredményével, mivel azon törekvésünk, hogy az illegális zenecserélők számára még egy utolsó megegyezési lehetőséget nyújtunk, sikeresnek bizonyult.˝ – mondta Cary Sherman, az RIAA elnöke – ˝Elgondolásunk helyességét igazolja az a tény, hogy azok közül, akiknek értesítést küldtünk, nagy számban hajlandóak a kompromisszumra. Ez is egyértelműen azt bizonyítja, hogy a zenei közösség oktatási és kényszerítő hadjárata által közvetített üzenet eléri az embereket.˝

A jövőben nem lesznek ilyen nagyszabású perek – a szervezet korábban bejelentette, hogy – szemben a mostani ˝gyakorlattal˝ – folyamatosan, minden héten újabb és újabb (kislétszámú) embercsoportok ellen indítanak eljárásokat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés