Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia 7700-val mobillá válnak a médiacsatornák

Kütyük

A Nokia 7700-val mobillá válnak a médiacsatornák

Az idei nizzai (Franciaország) Nokia Mobil Internet Konferencián és az ausztráliai Brisbane-ben tartott ˝Destination Nokia 100% Pure Mobility˝ (A cél a teljes mobilitás) rendezvényen a Nokia bemutatta média kategóriájának első készülékét, a Nokia 7700 telefont, amely a mobil internet és a személyes média élményét hozza el a felhasználók számára.

A Nokia 7700 médiakészülékkel a felhasználó a nagysebességű mobilhálózatokon a 65.000 színt megjelenítő, internetes tartalmakhoz optimalizált érintőkijelzőn a folyamatosan működő, teljes internet böngésző segítségével tekintheti meg az internetes oldalakat. A készülék további szolgáltatásai között zene-, videolejátszót és streaminget, beépített VGA fényképezőgépet, FM rádiót, a multimédiás üzenetküldés támogatását, valamint a személyes információ-kezelő funkciók teljes skáláját találhatjuk. A GSM/GPRS/EDGE 900/1800/1900 hálózaton működő Nokia 7700 médiakészülék szállítása a tervek szerint 2004 második negyedévében indul Európában, Afrikában és a Távol-Keleten.

˝A Nokia 7700-val izgalmas mobil médiaélményt kínálunk azoknak, akik szeretnének mindig jól informáltak lenni, és értékelik a szórakoztatást˝ – mondta Ilkka Raiskinen, a Nokia Mobile Phones Szórakoztatási és Média részlegének alelnöke. ˝A lenyűgöző színes érintőkijelző és a mobil csatlakozási lehetőségek széles választéka biztosítja, hogy a fogyasztók menet közben is azonnal hozzáférhetnek a médiacsatornákhoz. A felhasználók megalkothatják saját gazdag médiatartalmaikat, amelyeket aztán megoszthatnak másokkal˝.

A Nokia 7700 médiakészülék a különböző médiumok használatának és létrehozásának lehetőségét kapcsolja össze a legújabb mobil technológiával. A jó minőségű színes érintőkijelzőnek (640×320 pixel) köszönhetően a gazdag internet élménye mindössze egy gombnyomásnyira kerül a felhasználótól, a streaming videotartalmak vagy a beépített VGA fényképezőgéppel készült fotók megtekintéséhez pedig szintén ideális a fantasztikus kijelző. A telefonnal járó toll és a kijelzőn található billentyűzet vagy kézírás-felismerő segítségével a felhasználók egyszerűen készíthetnek új bejegyzést a telefonkönyvben vagy a határidőnaplóban, írhatnak e-mail üzenetet, vagy hozhatnak létre új dokumentumot. A felhasználók számos különböző háttérképpel és csengőhanggal tehetik személyessé Nokia 7700 készüléküket.

A 64 MB belső memória és a további memóriahelyet biztosító memóriakártya-bemenet révén a Nokia 7700 készülék felhasználói számos eltérő forrásból származó, a zene és video állományoktól kezdve a háttérmentett adatokig terjedően számos különböző tartalmat tárolhatnak. A Nokia PC Suite szoftver segítségével a Nokia 7700 készülékük adatait szinkronizálhatják személyi számítógépükkel. A Bluetooth audio profil támogatásának köszönhetően pedig a fogyasztó rákapcsolódhat a kézhasználat nélküli alkalmazást biztosító, kompatibilis vezeték nélküli fülhallgatóra.

A Nokia 7700 erőteljes, egyszerűen használható készülék a mobil média fogyasztók számára. A Series 90 felhasználói felület a www.forum.nokia.com oldalon érhető el, és lehetőséget kínál a fejlesztőknek az egész világon elterjedő alkalmazások létrehozására.

A Nokia 7700 egyedülálló platformot kínál a legújabb mobil médiaalkalmazásokhoz. A Vizuális rádió az FM rádió hallgatását a mobilhálózaton keresztül vizuálisan vonzó szolgáltatásokkal, többek között a mobilkészülék kijelzőjén megjelenő képekkel, szöveggel és interaktív elemekkel kapcsolja össze. A Movie Channel–en a felhasználók a legnagyobb filmstúdiók hetente frissített, streaminggel elérhető filmelőzeteseit tekinthetik meg.

A Nokia 7700 az SU-6 Nokia streamer tartozékot is támogatja, amely nem más, mint a mobiltelefonon a DVB-H hálózaton át élvezhető televíziózás élményét elsőként biztosító, mobil IP Datacast rádióvevő. A Nokia 7700-hoz az akkumulátorhoz hasonló módon csatlakoztatható Nokia streamert a mobilkészülékeken történő digitális televíziózás jövőjét bemutató kísérleti projektek során alkalmazzák majd.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés