Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rangos formatervezési díjat kapott a Nokia

Kütyük

Rangos formatervezési díjat kapott a Nokia

Az idén Frank Nuovo és a Nokia Design Team kapta a pirospontot: a ˝Red Dot design díj˝ elnevezésű nemzetközi formatervezési versenyen a Nokia szakembereit választották a 2003. év designer csapatának.

A Nokia 6800 és a Nokia 6200 mobiltelefonok kiváló minőségükért és intelligens formatervezésükért szintén Red Dot díjban részesültek. A díjazott termékeket bemutató kiállítás 2003. július 1-től 28-ig tekinthető meg az esseni Red Dot design-múzeumban.

˝Nagyon büszkék vagyunk, hogy minket választottak az év formatervező csapatának, és nagy örömünkre szolgál, hogy a jelenleg futó termékeink közül két Nokia telefont is Red Dot díjjal jutalmaztak. Mindez alátámasztja a Nokia humánus módon tervezett, az ergonómiát az esztétikummal ötvöző, a forma, a szín és a körvonalak harmóniáját megteremtő, időtálló, klasszikus terméktervezés révén megszületett termékek mellett vállalt elkötelezettségét˝ – magyarázta Frank Nuovo, a Nokia Mobile Phones alelnöke és vezető formatervezője. ˝A Nokia forma a tapasztalt és kimagaslóan tehetséges nemzetközi formatervezők, valamint a mechanikai és elektronikai formatervezés és a marketing területén világszerte dolgozó csapatok együttműködése révén születik meg. Közös cél lebeg a szemünk előtt: olyan egyedülálló design megoldásokat szeretnénk a Nokia számára tervezni, amelyek a kulcsfontosságú technológiák támogatásával egyidejűleg a mobilfelhasználók tetszését is elnyerik.˝

A Design Zentrum Nordhein Westfalen 1955 óta hívja fel a figyelmet a nemzetközi színpadon is kiemelkedő termék-design-ra. 2000-ben a korábban Design Innovations nevet viselő versenyt az új, nemzetközi szinten is jól csengő ˝Red Dot Award termékdesign˝-ra keresztelték. A rendkívül sokszínű ipari termékkel megjelenő gyártók és formatervezők világszerte tizenegy termékcsoportban versenyezhetnek az elismert díjért.

A 2003-as Red Dot terméktervezési versenyre idén csaknem 1500 terméket neveztek be. Közülük csupán 373 kapta meg a világszerte elismert, kiváló minőséget jelző Red Dot díjat, a nyertesek közül pedig 33 terméket választottak ki a legmagasabb szintű design-munkát elismerő ˝Red Dot: best of the best˝ (a legjobbak legjobbja) díjra. Két termék – egyikük a Nokia 6800 – a ˝Red Dot: intelligent design˝ (intelligens formatervezés) elismerésben is részesült.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés