Connect with us

technokrata

Internetes vetélkedő az Állatkert gondozásában

Kütyük

Internetes vetélkedő az Állatkert gondozásában

Állatkerti irodalom – irodalmi állatkert címmel decemberig tartó játékos ismeretterjesztő vetélkedőt indított útjára a napokban a Fővárosi Állat- és Növénykert, valamint az UHU.hu internetes könyváruház.

A Bibliából, irodalmi alkotásokból, mesékből, népdalokból vett kérdések kitöltésével a játék résztvevői nyomon követhető, hogy az állatok mikor, milyen szerepet töltöttek be az irodalomban, s milyen változásokon esett át irodalmi szerepeltetésük. Az UHU, a Magyar Könyvklub internetes felülete korábban már négy játékkal állt a szórakozni vágyók rendelkezésére, így a mostani tulajdonképpen akár hagyományőrzésnek is tekinthető.

A (regisztráció után) Interneten követhető világirodalmi játékban minden héten más tesztsort kell a játékosoknak megoldaniuk. Az első héten a Bibliából, a Genezisből származnak a kérdések. Minden alkalommal megtalálható egy úgynevezett kerti kérdés is a tesztben, amely azokra a főként magyar irodalomból vett idézetekre épül, amelyeket a fővárosi állatkertben a különböző állatházak előtt tüntettek fel.

Az sem gond, ha valaki nem az elejétől csatlakozik a játékhoz, mivel a résztvevők a játék végéig korrigálhatják a kitöltött tesztlapokat. A főnyeremény egy éves állatkerti belépő és 10 milliónyi betű. Ez harmincnál is több könyvet jelent, hiszen egy átlagos könyvben 250-300 ezer betű van.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin