Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ első kereskedelmi EDGE szolgáltatása

Kütyük

A világ első kereskedelmi EDGE szolgáltatása

Az Egyesült Államok egyik vezető mobil operátora, a Cingular Wireless bejelentette, hogy a világon elsőként indított kereskedelmi EDGE szolgáltatást.

A cég nagy adatátviteli sebességet biztosító új EDGE (Enhanced Datarate for Global Evolution) szolgáltatását a kezdetekben csak Indianapolis-ban lehet igénybe venni, azonban ígéret van arra, hogy idővel az ország számos más pontján is elérhető lesz az EDGE technológia.

A bejelentés kapcsán szó esett többek közt arról, hogy az EDGE révén lényegében meg lehet közelíteni a harmadik generációs rendszerek által nyújtotta szolgáltatásokat, illetve, hogy ez az új technológia a GSM/GPRS (General Packet Radio Service) rendszereknél átlagosan háromszor nagyobb adatátviteli sebességet biztosít. A Cingular Wireless által biztosított EDGE szolgáltatás maximális adatátviteli sebessége jelenleg mintegy 170 Kb/s-ra tehető, az átlagos sebesség pedig 75-135 Kb/s között mozog.

Mondanom sem kell, hogy az EDGE szolgáltatások igénybevételéhez megfelelő mobiltelefonok szükségeltetnek. Ilyen készülék például a piacvezető Nokia által a közelmúltban bejelentett 6200 típusjelzésű mobiltelefon, mely mind GSM, mind GPRS, mind pedig EDGE hálózatokban használható, és nem utolsó sorban háromsávos működésre képes. A Cingular Wireless a Nokia 6200-t kétéves előfizetői szerződés aláírása esetén 199 dolláros, vagyis mintegy 45 ezer forintos áron bocsátja a vásárlók rendelkezésére.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés