Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vodafone: hamarosan itt a Sharp GX20!

Kütyük

Vodafone: hamarosan itt a Sharp GX20!

A mai napon megrendezett Vodafone sajtótájékoztató díszvendége nem más volt, mint a Sharp GX10-es mobiltelefon alapos továbbfejlesztésen átesett utódja, a Sharp GX20.

Nem sokon múlt, hogy a GX20 lekésse a rendezvényt, ugyanis gazdája, a Vodafone egyik vezetője utazásakor a taxiban felejtette a kis készüléket. Kár lett volna, ha az országban jelen pillanatban mindössze két példányban létező telefon a taxiban maradt volna, így ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a becsületes megtalálónak, aki azonnal visszajuttatta a készüléket tulajdonosához.

Az egyelőre csak prototípusként létező GX20-as készüléket lényegében minden egyes porcikáját illetően továbbfejlesztették a mérnökök. Itt van például a külső STN (Super Twisted Nematic) kijelző, mely 80×60 pixeles felbontással, valamint 16 bites színmélységgel rendelkezik, de ami még ennél is sokkal érdekesebb, az a belső, vagyis fő kijelző. Ez a 2,4 colos képátlóval rendelkező CG-Silicon kijelző 240×320 pixeles felbontású, és kisebb társához hasonlóan 65 ezer színárnyalat megjelenítésére képes. Nos véleményem szerint a kijelző minőségét tekintve mindeddig első helyet birtokló Samsung V200 trónfosztóra talált, ugyanis a Sharp GX20 kijelzője egyszerűen páratlan felbontással és színhűséggel rendelkezik. Erre csak annyit tudok mondani, hogy ezt mindenkinek látnia kell!

A Vodafone hazai kínálatában várhatóan idén júliusban felbukkanó háromsávos készülék újdonság 350 ezer pixel felbontású digitális fényképezőgéppel van felvértezve, melynek segítségével maximum 640×480 pixel felbontású képek készíthetők. A kamerával a mai trendnek megfelelően mozgóképeket is lehet rögzíteni, viszont az LCD-n megjelenő kép sajnos mind fényképező, mind kamera üzemmódban alapos késéssel követi a valós történéseket, de remélhetőleg ez annak tudható be, hogy a készülék még csak prototípusként létezik. A memóriakártyákkal bővíthető Sharp GX20 95x49x25 milliméteres méretekkel rendelkezik, tömege pedig 105 gramm.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés