Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vége a magyar álomnak, annyi a Codie-nak

Startup

Vége a magyar álomnak, annyi a Codie-nak

Nagy reményekkel indult, de nem sikerült kitörnie a magyar startupnak.

Tavaly nagy reményekkel indult a Codie, a startup ugyanis rövid idő alatt közel 100 ezer dollárt gyűjtött össze a játékos, a gyermekeket programozni tanító robotra. A magyar startup a zajos rajt után hosszú időre eltűnt, elsősorban a piacra lépést övező problémák miatt. Állításuk szerint a probléma abban rejlett, hogy rossz pénzügyi tervekkel álltak neki a piacra lépésnek,  mivel minden tőkét a gyártáshoz mozgosítottak, a többi területre nem fókuszáltak eléggé.

codie

Nos, sajnos az elbaltázott megjelenés rányomta a bélyegét a cégre, így nem sikerült kitörniük. Mostani bejelentésük alapján ez már nem is fog megtörténni, mivel lehúzzák a rolót. Minderről a Facebookon tájékoztatták a rajongókat, állításuk szerint az elmúlt hónapok fizetés nélküli, megterhető időszakát nem élte túl a csapat, így már nem maradt fejlesztő a vállalkozásban.

codie2

Most már csak a felszámolás van hátra, ezt pedig a tulajdonosok jóváhagyása után hamarosan el is indítja az ügyvezető. A cél az, hogy a hitelezők és a megrendelők is megkapják a jussukat, ezt a Codie Labs vagyonának értékesítésével szeretnék megoldani. Mi csak remélni tudjuk, hogy így vagy úgy, de nem ér véget az apró robot története és valamilyen formában találkozhatunk még a készülékkel.



Szólj hozzá!

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés