Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kiderült, mivel váltaná meg a világot a Tesla

Garázs

Kiderült, mivel váltaná meg a világot a Tesla

Itt a cég mesterterve.

Kétségtelen tény, hogy az elmúlt időszak nem bizonyult könnyűnek a Tesla számára, elég csak az AutoPilot rendszert övező hírekre gondolni. Elon Musk is érezte, hogy ezt nem lehet annyiban hagyni, ezért a közelmúltban bejelentette, hogy egy mestertervet dolgozott ki a cég fellendítésére. Ennek a részletezésére mostanáig kellett várni, ám hajnalban végre kiderült, hogy miken is dolgozik az amerikai vállalat.

A tervek között szerepel, hogy a jövőben a tetőbe épített napelemes panelek és a hozzájuk tartozó elektromotorok hajtanák a Teslákat, illetve az is, hogy ezek a járművek önvezető technológiával kerülnének a vásárlókhoz. Ez azt jelenti, hogy hiába az elmúlt időszak botrányai, a vállalat a jövőben is erőteljesen fókuszál erre a területre.

Tesla-Model-S-4_medium

Sőt, nemcsak az AutoPilot rendszert, de magukat az autókat is továbbfejlesztenék, a cél az, hogy a lehető legtöbb piaci szegmensben ott legyenek a Teslák. Emellett az is a tervek között szerepel, hogy a kaliforniai vállalat létrehozzon egy automegosztással foglalkozó szolgáltatást, így a tulajdonosok akár pénzt is kereshetnének az épp használaton kívüli járműveikkel.

Persze ne gondoljuk, hogy ezek a tervek néhány nap alatt születtek meg, Musk már 2006-ban is hasonlót vázolt fel, most sokkal inkább az volt a cél, hogy bebizonyítsa, a Tesla él és virul és érdemes vele foglalkozni.

 



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés