Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rövidesen az iPhone 6 is megadja magát a hackereknek

Kütyük

Rövidesen az iPhone 6 is megadja magát a hackereknek

Valószínűleg néhány héten belül azt a modellt is feltörik.

Emlékezetes, hogy az FBI kontra iPhone ügy kapcsán kiderült, a Nemzetbiztonsági Hivatal kizárólag az iPhone 5C vagy annál régebbi Apple mobilokat tudja feltörni. Mindez elsősorban az iPhone 5S-ben megjelent ujjlenyomat-olvasó miatt van, a Touch ID és a hozzá tartozó szenzor ugyanis nagy falat az FBI-nak. Legalábbis még, hiszen a legújabb információk szerint már ennek a megkerülése sem várat sokáig magára.

iphone6

Történt ugyanis, hogy az Egyesült Államokban élő, olasz származású Leonardo Fabbretti a halott fia személyes anyagait szerette volna megszerezni gyermeke iPhone 6-osáról, ezért az Apple-hez fordult. A kaliforniai gyártó ugyan nem akar segíteni Fabbrettinek, ám Cellebrite úgy döntött, hogy ők szívesen segítenek a nehéz helyzetben lévő férfinek. A Cellebrite volt az a cég, aki végül kinyitotta az iPhone 5C-t az FBI számára, így elmondhatjuk, hogy mostanság igen nagy tapasztalattal rendelkeznek az iPhone-ok feltörésének ügyében.

Fabretti egyébként már találkozott a Cellebrite képviselőivel, így valószínűleg rövid időn belül megkaphatja majd a telefonon lévő, számára rendkívül fontos anyagokat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés