Connect with us

Hirdetés

technokrata

Valami nagy készül a HTC-nél

Kütyük

Valami nagy készül a HTC-nél

A tajvani gyártó egyszer már belefogott egy saját táblagép piacra dobásába, most újra nekifutnak ennek a témának.

A témával rendszeresen foglalkozók talán még emlékeznek a HTC Flyer nevű készülékre, ami fémházzal és speciális tollal próbált kitűnni az akkor épp felfutóban lévő tabletmánia sűrűjében. Nos, a kísérlet nem sikerült, a Flyer nem tartozott a legsikeresebb darabok közé, így aztán rövid idő után, utód nélkül szépen el is tűnt a polcokról. Utána már csak a Google-al közösen futottak még egy kört, a Nexus 9 már kedvezőbb fogadtatást kapott a felhasználóktól.

htc tablet 2

Ám azóta a HTC teljesen elfordult a táblagépektől és elsősorban az okostelefonokkal próbálták javítani nem épp fényes helyzetüket. Már tavaly felröppentek az első pletykák, hogy ismét visszatérnének a tablet témára, most pedig úgy tűnik, hogy már nagyban folyik a készülék tesztelése. A boltokba várhatóan Desire T7 néven felbukkanó eszköz 7 hüvelykes kijelzőt és elég kedvező árcédulát kaphat. Ezért viszont kompromisszukot is kell vállalni, leginkább hardver terén.

htc tablet

A képernyő sima HD felbontást kap, míg a processzor egy négymagos Spreadtrum egység lesz, amihez 1 GB RAM tartozik majd. Kapunk még továbbá 16 GB belső memóriát, valamint 5 megapixeles kamerát előre és hátra is. A Bluetooth, NFC, WiFi és GPS mellett elég érdekes, hogy Android 5.0 fut majd rajta, amire bizonyára a HTC Sense felületet is ráhúzzák, bár bizonyára csak valami egyszerű verzióban. A jelenlegi információk alapján a készülék hivatalos bemutatójára a februári Mobile World Congress kiállításon kerül sor, ára pedig 170 dollár, azaz kb. 50 ezer forint körül alakul.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés