Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mit neki az Apple Watch: Lenyűgöző az Olio Model One!

Viselhető Tech

Mit neki az Apple Watch: Lenyűgöző az Olio Model One!

Szemkápráztató dizájnnal érkezik a Model One!

Ugyan a média jelenleg az okosórát az Apple Watch-csal azonosítja, tévedés azt gondolni, hogy a “túloldalon” nincsenek igazán érdekes, korszakalkotó készülékek. Az Olio Model One méltó kihívója a kaliforniai gyártó újdonságának, különösképp azért, mert egy volt Apple alkalmazott is a cég alapítói között van. Steve Jacobs korábban az Apple top formatervezői csapatában foglalt helyet, később pedig több másik, neves vállalatnál is megfordult. Mostani cégét, az Oliot, volt Pixar, NASA és a svájci óragyártó a Movado kötelékéből érkezett alkalmazottakkal közösen alapította.Legújabb termékük a Model One mely  jó eséllyel pályázik a legszebb okosóra díjára.

olio1

A fémházas, bőr illetve fém szíjjal is megrendelhető modell egy 1,3″-es, IPS kijelzőt tartalmaz, melyen nem az Android, hanem a gyártó saját fejlesztésű rendszere fut. Ez egyben azt is jelenti, hogy az átlagos okosóránál kevésbé támaszkodik az okostelefonra, helyette saját maga kezeli a beérkező értesítéseket. Épp ezért készült hozzá egy felhőalapú személyi asszisztens is, mely fokozatosan elsajátítja a viselője igényeit.

Érdekesség, hogy a Model One nemcsak a telefonokkal, de a háztartás különböző eszközeivel is kommunikál, így termosztátot vagy épp lámpákat is vezérelhetünk vele. Sajnálatos, hogy az újdonság nem rendelkezik víz-, illetve porálló kialakítással, így a nehezebb helyzetekben le kell vennünk. A gyártó szerint azért egy zuhanyzást kibír.

olio3

Az Androiddal és iOS-szel kommunikáló okosóra nem lesz olcsó, a korlátozott példányszámban készülő modell egy-egy példányáért 595 és 745 dollár között kell fizetnünk.

 

 



Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés