Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt a Pebble Time: a Kickstarteren kezdi útját az új Pebble okosóra

Viselhető Tech

Itt a Pebble Time: a Kickstarteren kezdi útját az új Pebble okosóra

Megérkezett az első, színes kijelzős okosóra, mely egy hétig bírja töltés nélkül

A Pebble történelmet írt, mikor a Kickstarteren több, mint 10 millió dollárt sikerült összegyűjteniük egy egyszerű e-ink kijelzős okosórára. Két évvel megelőzött minden okosórát, tehát az Android Wear vagy az Apple Watch még igen messze volt a megjelenéstől. Nos, az új generációs, színes kijelzős Pebble Time szintén a Kickstarteren kezdi útját, és most még többet tud új operációs rendszerének és mikrofonjának köszönhetően.

Alig egy nappal a nyitás után 7,6 millió dollárt gyűjtöttek össze, amivel jóval meghaladták a kitűzött 500 000 dolláros célt. Az új rendszer időrendi sorrendbe rendezi alkalmazásainkat, ami talán a leglogikusabb elrendezése a funkcióknak egy ilyen kicsi kijelzőn.

A Pebble Time, ellentétben a többi okosórával, nem LCD vagy LED kijelzőt használ, hiszen ezzel csökkenne az üzemidő. Egy színes 30 fps-re képes e-ink kijelzőt választottak, amivel még növelni is tudták az üzemidőt, és már egy teljes hétig bírja az óra. A navigáció továbbra is a gombokat kell használnunk, de egy érintőkijelzőnek nem is lenne értelme egy ekkora felületen.

Mikrofonjának köszönhetően már diktálással is válaszolhatunk a bejövő üzenetekre, és hozzátették, hogy a régi modellek is megkapják a rendszerfrissítést. Az új Pebble Time most a Kickstarteren keresztül mindössze 159 dollárt, azonban ha lemaradnánk a korai darabokról, később 200 dollárért lehet a miénk egy készülék.

 



Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés