Connect with us

Hirdetés

technokrata

Előfizetéses zeneszolgáltatás a Listen.com-on

Kütyük

Előfizetéses zeneszolgáltatás a Listen.com-on

A Listen.com a mai napon indítja be új, előfizetéses rendszerben üzemelő digitális zeneszolgáltatását.

A Rhapsody névre hallgató szolgáltatás előfizetési díja 5,95-től 7,95 dollárig fog terjedni. A Naxos Classical nevű csomagban csak klasszikus zenékhez férhet hozzá a felhasználó havi 5,95 dollárért, míg az ugyanennyibe kerülő Sampler csomag egyéb zenei műfajokba enged betekintést, vagyis “belehallgatást”. A Sampler Plus csomag a fenti kettő ötvözete, ennek havidíja 7,95 dollár.

A fentieken kívül a Listen.com korlátlan streaming hozzáférést kínál az előfizetésekhez, valamint egy playlist-ek megosztását lehetővé tevő programot, amellyel kvázi mixeket lehet küldözgetni más felhasználóknak. Az EMI lemezkiadóhoz közeli források tudni vélik, hogy a cég a mai napon fogja bejelenteni azt, hogy zenéi elérhetők lesznek a Listen.com-on. A Listen.com egyébként jelenleg tárgyalásokat folytat a nagyobb lemezkiadókkal, így a jövőben bővülhet jelenleg még igencsak foghíjasnak mondható zenei katalógusa, amely 37 független kiadó zenéiből áll össze.

Természetesen a konkurencia sem tétlenkedik, hiszen nemsokára beindulhat a Sony és a Vivendi közös projektje, a Pressplay, míg a RealNetworks-öt, az AOL Time Warnert, a Bertelsmannt és az EMI-t maga mögött tudható MusicNet startjára sem kell már sokat várni. Piaci elemzők úgy vélik, egyelőre nem lehet számítani az előfizetéses zeneszolgáltatások széleskörű elterjedésére, mivel gyakorlatilag nem lehet rajtuk keresztül olyan tartalmakat kínálni, amely ne lehetne elérhető valamelyik ingyenesen használható file-cserélő hálózaton.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés