Connect with us

Hirdetés

technokrata

Veszélyben a gyerekek?

Kütyük

Veszélyben a gyerekek?

Legalábbis az Interneten, ugyanis a most elkészült felmérés riasztó adatokat tett közzé.

Az European Economic and Social Committee (ESC) jelentése szerint a fiatalkorúak nagy része egyedül internetezik. A felmérés rámutat arra a tényre, hogy az egyedül szörföző fiatalkorúak gyakorlatilag védtelenek az interneten fellelhető erőszakos, valamint pornográf tartalmaktól.

Az EU területén főleg Nagy Britannia és Ausztria területén élő gyermekek veszélyeztettek, ugyanis ezekben az országokban fordul elő legnagyobb arányban a 11 és 14 éves korosztály felügyelet nélküli bóklászása a Neten. Ez százalékosan kifejezve 75-80% közötti, ami a többi EU országhoz mérten igen magasnak számít, főleg ha Görögországhoz hasonlítjuk, ahol az ugyanezen korosztályba tartozó gyermekek egyedül gyakorlatilag sosem lépnek fel a Webre, lévén a családi internetezés terjedt el. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a görög gyerekek közül kevesen neteznek, ugyanis a felmérés szerint 80 százalékuk használja a világhálót.

A felmérésből az is kiderül, hogy a gyermekek közel 80 százaléka igényli a védelmet a számukra káros tartalmaktól, azonban az elektronikus vásárlástól a fiatalkorúak szerint nem kéne elzárni ezt a korcsoportot.

Az ESC ennek a felmérésnek eredményei alapján felkérte az európai weboldalak szolgáltatóit, hogy jelöljék veszélytelen oldalaikat gyermekbarátként. Az ESC természetesen belátja, hogy a weboldalak önkéntes alapon történő megjelölése nem hatékony, így hát lépéseket sürget ennek kötelezővé tételére.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés