Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb Yahoo szolgáltatás lesz fizetős

Kütyük

Újabb Yahoo szolgáltatás lesz fizetős

A Yahoo bejelentése szerint a jövő hónaptól már nem lehet ingyenesen lebonyolítani tranzakciókat a portál PayDirect online fizetési szolgáltatásával.

December 17-től a Yahoo 30 centet, plusz a fizetett összeg 2,5 százalékát fogja felszámítani minden egyes olyan pénzküldés után, amelyet a PayDirect szolgáltatást használva bonyolítanak le a felhasználók (a PayDirecttel pénzt lehet küldeni más embereknek e-mailben). Érdekesség, hogy lehetséges lesz kiválasztani azt, hogy a küldő vagy a pénzt fogadó ember fizesse a PayDirect használati díját. Annak ellenére, hogy a szolgáltatás a jövő hónaptól már nem lesz ingyenesen igénybe vehető, továbbra is költséghatékony megoldásnak tartja azt az üzemeltető Yahoo.

Ez a változás azután lépett életbe, hogy a Yahoo partnerségi megállapodást kötött a HSBC Bank-kel. Ennek értelmében a HSBC szolgálja ki az összes PayDirect ügyfelet a világ minden táján. A hasonló fizetési módot kínáló Billpoint és Paypal jelenleg is használati díjat számol fel a fizetések után, ám e két szolgáltatás esetében nem lehet megválasztani azt, hogy ki – a küldő vagy a címzett – fizesse ki azt, ugyanakkor például a Citibank c2it-jét az Egyesült Államokon belül tranzakciós díj fizetése nélkül lehet igénybe venni.

Egyébként a Yahoo új stratégiájának jegyében egyre inkább a fizetős szolgáltatásokra kíván átállni, az év végétől többek között a portálon elérhető exkluzív streaming tartalmakhoz való hozzáférésért fizetnie kell majd a felhasználóknak. Egy ideje a vállalat online árverés szolgáltatásáért is fizetni kell. Erre javarészt azért van szükség, mert a cég nem képes fedezni kiadásait csupán a reklámbevételekből.

Az átszervezések végrehajtása jelenleg is zajlik a Yahoonál, ennek keretében a cég részlegeinek száma 44-ről 6-ra fog csökkeni, és 400 embernek kell távoznia a vállalattól.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés