Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olasz-amerikai fúzió: a Chrysler már teljes egészében a Fiaté

Garázs

Olasz-amerikai fúzió: a Chrysler már teljes egészében a Fiaté

Amint az már korábban várható volt, a Fiat megkaparintotta a Chrysler Group LLC fennmaradó részét.

Az olaszok már eddig is többségi tulajdonosok voltam az eredetileg amerikai márkában, azonban mára már a Chrysler teljes egészében a Fiat tulajdonát képezi.

A folyamat több mint öt éve kezdődött el, akkor még csak szövetségesség és együttműködés formájában. Az idő elteltével a Fiat már szép szeletet birtokolhatott a Chrysler tortájából, de a fennmaradó 41,4616 % megszerzéséig egészen mostanáig kellett várni – az üzlet beteljesedésével a Chrysler immár 100 %-osan a Fiat tulajdonát képezi.

1014_chrysler_200_03

Az üzletről egyik gyártó sem nyilatkozott bővebben, azonban Sergio Marchionne, a Fiat és a Chrysler vezére korábban elmondta, hogy “minden nagyobb szervezet és annak emberei számára vannak különleges pillanatok, amik majd a történelemkönyvekbe is bekerülnek. A Fiat és a Chrysler számára a VEBA közreműködésével megkötött üzlet egyértelműen egy ilyen pillanat volna.”

“Az egységes tulajdonosi szerkezet lehetővé teszi, hogy teljes mértékben elérjük célunkat, és olyan globális autógyártóvá váljunk, amely ténylegesen egyedülálló a vegyes tapasztalatoknak, perspektíváknak, tudásnak köszönhetően; egy szilárd és nyitott szervezetté, ami minden dolgozó számára kihívást és jó környezetet nyújt” – tette hozzá a szakember.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés