Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mr. Hollywoodot még izgatják a kamerák

Garázs

Mr. Hollywoodot még izgatják a kamerák

Petter Solberg Peugeot 207-essel indul a Montén. Az IRC-ben először.

A Loeb-uralom előtti utolsó ralivilágbajnok, a 2003-as győztes Petter Solberg neve valaha egyet jelentett a Subaruval, az Imprezával, valaha. A Mr. Hollywood becenévre hallgató norvég klasszis a japánok kifarolását követően saját csapattal, privát Citroënekkel vesz részt a WRC-ben – 2011-es programja még nem ismert.

Azt viszont már tudjuk, hogy rajthoz áll a legendás, januári, ráadásul centenáriumi Monte Carló-i ralin, azon a havas-jeges-aszfaltos Montén, amely a Subaru (plusz a Mitsubishi és a Toyota) távozásához hasonlóan kvázi eltűnt a reflektorfényből. Mert már nem WRC-, hanem “csak” IRC-versenynek, S2000-es és N-es gépek csatájának ad otthont.

Hajdanában-danában, Subaruval

Solberg egy olyan autóval indul először (és hogy utoljára-e, még nem tudni), amely abszolút új lesz számára, jelesül egy Peugeot 207-essel. “Meglepődtem, amikor Olivier Quesnel, a Citroën Racing és a Peugeot Sport igazgatója felkeresett a lehetőséggel, de nem mondhattam nemet” – mondta a WRC-ben idén harmadikként végző norvég.

Az egyik legnépszerűbb ralipilóta

“Versenykilométereket, tapasztalatot, egy más közeg megismerését jelenti nekem ez a verseny, és élő közvetítés is lesz pár  szakaszról, ami nagyon izgalmasnak tűnik” – na ja, a fiatalabbik Solberg, Henning öccse mindig is imádta a kamerákat, a kamerák meg őt, innen a Mr. Hollywood név…

Idén C4 WRC-vel tolta

Petter sosem nyert még Montét, ez is motiválhatja, ugyanakkor leszögezte, hogy ez csak egy kitérő, a célja továbbra is a WRC-ben szerepelni és hajtani a bajnoki címért. A 2011-es monacói ralifutamon (január 19-23.) lehet, hogy elindul az 1994-es győztes, már 48 esztendős Francois Delecour is, de Kimi Räikkönen beszervezéséről is pletykálnak.

Meglátjuk, mire lesz képes az IRC-mezőnyben

Az első Montét 1911-ben rendezték, jövőre 78. alkalommal csapatnak a hercegségben. Az IRC (Intercontinental Rally Challenge) idei bajnoka a finn Juho Hänninen, Mikko Markkula duó Skoda Fabia S2000-essel.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés