Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem viccezett a Mini

Garázs

Nem viccezett a Mini

Hivatalos a ralipályákra idén visszatérő Mini programja. Támadás van és új név.

Nem viccezett a Mini az elmúlt hónapokban (persze miért is tette volna), amikor bejelentette, hogy visszatér, hogy WRC-t épít a Prodrive segítségével, hogy 2011-ben már hat vb-futamon részt vesz, közben meg ugye dakarozott is. Mindenesetre most lett hivatalos a szezonális program, továbbá a Genfi Autószalonon azt is bejelentették az illetékesek, hogy a Countryman-alapú gép a Mini John Cooper Works WRC nevet kapta a keresztelőn (a 60-as évek legendája, John Cooper után, s az utcai JCW-modelleket propagálva).

Kormánya mögött a brit Meeke-vel és a spanyol Sordóval élesben a Szardínia-ralin (május 5-8.) debütál a Citroën és a Ford kihívója, hogy aztán még Finn-, Német-, Francia- és Spanyolországban, majd Walesben is bevesse a Mini WRC Team angol-német alakulat. Májusig persze még teszthegyek, szigetországi ünnepélyes bemutató meg április 11-én.

Ez a WRC. Az S2000-est főleg kisebb tetőspoileréről lehet majd felismerni

Ez a WRC-menü. Viszont egy-egy Super2000-es specifikációjú versenyautót már e hónap végén Portugáliában, illetve áprilisban a Jordán-ralin meghajt a portugál Araujo és Oliveira – kíváncsian várjuk, mire mennek a Skoda Fabiák, a Ford Fiesták és a Peugeot 207-esek között.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés