Connect with us

Hirdetés

technokrata

WRC: tényleg beszáll a Volkswagen

Garázs

WRC: tényleg beszáll a Volkswagen

Megvolt a hivatalos bejelentés, 2013-tól vb-ralizik a VW. A WRC a Polóból épül.

Hivatalos: a Volkswagen beszáll a ralivilágbajnoki küzdelemsorozatba, méghozzá 2013-ban. Az autó Polo R WRC lesz (nem meglepő módon 1.6 literes, közvetlen benzin-befecskendezéses turbómotorral, 300 lóerővel és összkerékhajtással).

A várt bejelentést Olbiában, a Szardínia-rali központjában tudta le a VW, s ezzel a lendülettel az is kiderült, hogy a gyári Dakar-programnak ezzel annyi, ott már megnyerték a magukét. És hát ugyanolyan sikeresek akarnak lenni a WRC-ben is, azaz kezdhet aggódni a Citroën. Meg a Ford. Meg a Mini. Verseny lesz, színes, hurrá.

Korábban azt pletykálták, hogy már jövőre tolnak pár éles tesztfutamot (mint idén a visszatérő Mini), s ez így is lesz, viszont még nem WRC-vel, hanem Skoda Fabia S2000-essel. A Volkswagen egyébként ralizott régen egy kicsit (a 80-as években), Kenneth Eriksson kategóriaelső is lett Golf GTI kocsijával.

Pilótákról persze még nem volt szó, de a kétszeres világbajnok (1990, 92) Carlos Sainz és az N-csoportban egy ízben legjobb Nassel Al-Attiyah is tuti közreműködik a fejlesztésben. Igen, ők nyerték a legutóbbi két Dakart a dízel Touaregekkel.

S hogy mi az az R betű a Polo név megett? Nos, nagy jóstehetség nem kell ahhoz, hogy vizionáljunk egy utcai Polo R forró ferdehátú kisautót 1.6-os turbómotorral, 200 LE feletti teljesítménnyel. És összkerékhajtással. R kivitel jelenleg Golfból és Sciroccóból létezik.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés