Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új szintre emeli a 3D-s tervezést a 3D Systems

Smart home

Új szintre emeli a 3D-s tervezést a 3D Systems

Két új, igen érdekes kütyüt is bemutattak a 3D-s nyomtatók mellett.

Igen aktívan dolgozott az elmúlt időszakban a 3D Systems csapata, az amerikai vállalat ugyanis rengeteg újdonsággal érkezett a las-vegasi rendezvényre. A 3D-s nyomtatók mellett bemutatkozott a világ első, felhasználóknak készített 3D-s egere és megjelent a háromdimenziós letapogató eszköz iPad verziója is.

Touch

A számítógépes tervezés új szintjét valósíthatjuk meg a Touch névre keresztelt, 3D-s haptikus egérrel. A kütyü lényege, hogy a tervezők ezentúl professzionális keretek között dolgozhatják ki a háromdimenziós terveiket.

3d-systems-touch

Bár első látásra nem teljesen egyértelmű, hogy mekkora sikert arat majd az újdonság, a gyártó szerint sok tervezési területen nagy hasznát vehetik majd a modellnek. Az biztos, hogy nem lesz tömegmodell,  egyetlen példányért ugyanis 500 dollárt kérnek. A készülékhez tartozik a még augusztusban bemutatott, a tervezést nagyban megkönnyítő Sculp nevű szoftver is.

iSense

Még 2013-ban mutatkozott be a vállalat 3D-s letapogató készüléke a Sense. Segítségével egy pillanat alatt elkészíthetjük egy személy pontos 3D mását, de egy ruha vagy állat digitalizálása sem akadály többé. A 3D Systems most egy még nagyobb népszerűségre szert tehető kiadást leplezett le, az iSense ugyanis a már ismert készülék iPad-hez készített variánsa.

isense

Az új kiadás kisebb és könnyebb a már piacon lévő modellnél, így várhatóan azok körében is nagy sikert arat majd, akik eddig a méret okán nem vásárolták meg a Sense-t. Az 500 dolláros áron megjelenő modellel leghamarabb az év második felében találkozhatunk a boltok polcain.

Az alábbi videón megtekinthető az eredeti Sense működés közben:

 



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés