Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Tesla ellenfelet állítana az új Mercedes C-osztálynak

Garázs

A Tesla ellenfelet állítana az új Mercedes C-osztálynak

Nem pihen az elektromos autóiról elhíresült gyártó, 2015-re újabb modellel bővíti a palettáját.

Azok után, hogy a Tesla elektromos luxusszedánja, a Model S bekerült a 2014-es Év Autója választás 10 legjobb versenyzője közé, a gyártó nem kíván egy percig sem pihenni, és a 2015-re újabb modellel áll majd elő.

Franz von Holzhausen, a Tesla formatervezője beszélt a gyártó jövőbeli terveiről, és elmondta, hogy a 2015-ös Detroiti Autószalonra várhatjuk új, prémiumközépkategóriás szedánjuk bemutatását. A szakember mellékesen azt is megjegyezte, hogy egyáltalán nincs elragadtatva a BMW elektromos autók terén tett erőfeszítéseitől – pontosabban megnevezve az i3-tól.

0213_tesla_x2_01

Visszatérve a Teslához, a hamarosan érkező jármű mind méretét, mind pedig árkategóriáját tekintve a 3-as BMW-velaz Audi A4-gyel és az új Mercedes C-osztállyal száll majd szembe, így alapfelszereltség esetén 10 millió forint alatti listaárra számíthatunk – amennyiben persze addigra hazánkban is elérhetővé válik majd a gyártó modellpalettája.

Az áron és a pozicionáláson kívül egyelőre nincsenek pontos információink, ám abban természetesen biztosak lehetünk, hogy az autó elektromos hajtásláncot kap. A hatótávot illetően 320 km-ről szólnak a találgatások, illetve a négykerekűt egyelőre Model E néven emlegetik a források. A szériagyártás várhatóan csak a bemutatást követő évben, 2016-ban kezdődhet majd meg.

0710_tesla_model_s_08_medium

Addig is ne feledkezzünk meg a gyártó hamarosan bemutatkozó hétszemélyes hobbiterepjárójáról, a Model X-ről, mely hamarosan sorozatgyártásba kerül, és a Model S-hez hasonlóan sokat várnak majd tőle a gyáriak. Ha a Tesla így folytatja, és nem ül majd a babérjain, hanem továbbra is fenntartja innovatív törekvéseit – márpedig miért ne tenné -, akkor hamarosan nagyon komoly ellenféllel kell majd szembenézniük az európai prémiumgyártóknak.

Forrás: Autópult.hu



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés