Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ legnagyobb OLED tévéje a Samsungtól

Smart home

A világ legnagyobb OLED tévéje a Samsungtól

Ragyogó képminőségű televíziók sorának bemutatása mellett Smart szolgáltatásait is megújította a Samsung a Consumer Electronics Show-n, így a vásárlók immáron akár Angry Birds-özhetnek is tévéjükön anélkül, hogy bármilyen más eszköz segítségét vennék igénybe.

OLED TV

A Samsung bemutatta a világ legnagyobb, kereskedelmi forgalomban kapható OLED TV-jét. Az 55 hüvelykes OLED-et egyetlen üveglapból alakítják ki a Samsung Super OLED technológiája segítségével a tökéletes képminőség érdekében. A modellt idén kezdik el gyártani.

A Super OLED technológia szükségtelenné teszi a színszűrők alkalmazását, mivel az OLED minden egyes képpontja fénykibocsátó RGB szubpixelekből áll. A technológia minden eddiginél jobban képes megkülönböztetni a fekete és a szürke tónusait, így a felhasználók elképesztő részletgazdagságot tapasztalhatnak meg még a legsötétebb jelenetek alatt is.

„A valósághű képminőség, a Smart Interaction, a Samsung Apps, a 3D funkciók és a több feladat párhuzamos kezelésének képessége révén a Samsung a jövő TV-jét kínálja már ma egy elképesztően vékony dizájnnal” – mondta Sangchul Lee, a Samsung Electronics vizuális kijelző üzletágának alelnöke.

A Samsung Super OLED technológiája 40%-kal jobb színhűséget biztosít a LED technológiához viszonyítva. Továbbá, a Samsung Super OLED több mint 1000-szer gyorsabb reakcióidőt tesz lehetővé, mint ami a LED tévéknél megfigyelhető, s ezzel még a legakciódúsabb jeleneteknél sem mosódik el a mozgás.

Mivel a Super OLED technológia olyan fénykibocsátó RGB szubpixeleket használ, amelyekhez nincs szükség háttér-megvilágításra, a TV panel a hasonló LED panelek súlyának mindössze harmadát teszi ki, a készülék maga pedig 25 százalékkal könnyebb, mint egy hasonló méretű LED TV. A kecses kialakítás révén a TV panel mindössze 1,6, míg a készülék maga7,6 mmvastagságú – megdöbbentő, de vékonyabb, mint a Samsung Galaxy SII telefon, amely a világ egyik legvékonyabb okostelefonja.

Plazma és LED TV-k

A Samsung csúcskategóriás ES8000-es LED TV-je és az E8000 sorozatú plazma TVje, megkapta az ES7500 és ES6800 LED TV sorozatokkal együtt a CES 2012 “Innovations Design and Engineering” díját.

Mind a Samsung UES8000-es Smart LED TV mind pedig az UES7500 Smart LED TV sorozat a lehető legfejlettebb technológiával éri el a kristálytiszta 2D-s és 3D-s megjelenítést. Az UES8000-es modell Micro Dimming Ultimate funkciója részletesen elemzi a képet, s valós időben optimalizálja a háttérvilágítást és a videojelet, továbbá az alacsonyabb gradációjú részeken megnöveli a fehérszint csúcsértékét. Ez a fényesség 20%-os növekedését, gazdagabb színeket, élénkebb képet és jobb kontrasztarányt eredményez. A technológia kiküszöböli a „holdudvar hatást”, valamint a szórt fény miatt kialakuló képtorzítást. Az UNES7500 LED TV-ben egy ehhez hasonló technológia, a Micro Dimming Pro jelenik meg.

A Samsung PE8000-es sorozatú plazma TV-je a plazma tévéknél eddig elért legmélyebb fekete színeket kínálja a Real Black Pro Panelnek köszönhetően, amely egy Real Black Filtert, egy Anti-Reflection Filtert és egy Clear Image Panelt tartalmaz, amely csökkenti a plazma panel üveglapján megtörő fény által a képernyőn okozott tükröződést. Ez a modern technológia intenzív, természetes színeket és magas kontrasztú, éles képet biztosít még világos környezetben is. A készülék dinamikus kontrasztaránya 10 millió az 1-hez.

Megújult Smart szolgáltatások

A Samsung prémium kategóriás Smart TV-i új, 1GHz-es kétmagos processzorral rendelkeznek, így problémamentes a különböző feladatok, alkalmazások párhuzamos kezelése, futtatása, hasonlóan a felhasználók laptopján vagy asztali számítógépén tapasztalt élményhez.

A Samsung Smart Hub felhasználói interfészt újratervezték a jobb teljesítmény és a még nagyobb kényelem érdekében. A Smart Hub tartalomsávja (Content Bar) megjegyzi a legutóbbi tevékenységeket, így a felhasználók gyorsan és egyszerűen hozzáférhetnek a különféle tartalmakhoz. Az új webböngészővel kényelmesen nyitható meg egyszerre több weboldal is. A Samsung Apps, a világ legnagyobb HDTV-alkalmazásboltja több mint 1400 alkalmazást kínál, beleértve olyan vezető márkák programjait, mint a Berlini filharmonikusok programja, a BBC, a Googlevagy az index és az origo.

Az AllShare Play 5GB-os ingyenes tárhelye segítségével a felhasználók multimédiás tartalmai bármely kompatibilis eszközről, például okostelefonról, táblagépről, kameráról vagy számítógépről feltölthetők, valamint bárhol megtekinthetők, egy másik készülékről. Így például a gyermekek nyaralás során készített és feltöltött tartalmait azonnal megtekinthetik a szülők az otthoni TV-n.

A Samsung Smart TV-k tulajdonosai még többet tudnak kihozni készülékükből a Samsung új felhőalapú szolgáltatásainak segítségével:

  • A Family Story révén a családtagok könnyen kapcsolatban maradhatnak, s megoszthatják fényképeiket és feljegyzéseiket egymással. A felhasználók közvetlenül a telefonjukról tölthetik fel fotóikat a TV-re, s néhány mozdulattal, diavetítés formájában nézhetik meg ezeket akár az otthon rendelkezésre álló legnagyobb képernyőn. Üzeneteket küldhetnek egymásnak okostelefonjuk, táblagépük vagy a televízió segítségével, s egy sor készülékről is elérhetik ezeket az üzeneteket, akár otthon tartózkodnak, akár máshol. A Family Story azt is lehetővé teszi bárkiszámára, hogy emlékeztetőket állítsanak be, és küldjenek az összes fontos családi eseményről, így a kapcsolattartás minden korábbinál egyszerűbbé válik, függetlenül attól, hogy hol is vannak az egyes családtagok.
  • A Kids az oktató jellegű játékok, leckék és jutalomfeladatok egész tárházát kínálja annak érdekében, hogy a tanulás és a világ felfedezése kellemes élmény legyen. Azáltal, hogy a TV-t egy, a szülők által ellenőrzött interaktív oktatási központtá alakítja át a Samsung, remélhetőleg a gyerekek által a televízió előtt töltött idő is értékesebbé válik.
  • A Fitness funkcióval tabletek, vagy okos telefonok kapcsolhatóak a TV készülékhez a mobile fitness alkalmazáson keresztül. A Fitness válogatott otthoni gyakorlatokat is kínál, sőt a virtuális tükör funkcióval a felhasználók ellenőrizhetik testtartásukat is.

A televízión és más eszközökön keresztül elérhető tartalmak fejlődésével párhuzamosan a Samsung azon a metóduson is javítani kíván, ahogy a fogyasztók irányítják készüléküket. A Smart Interaction lehetővé teszi a Smart TV-k tulajdonosai számára, hogy hanggal, mozdulatokkal és gesztusokkal vezéreljék a televíziót. A beépített HD-felbontású kamerának és a kettős mikrofonnak köszönhetően elég annyit mondani, hogy “Hi TV”, és bekapcsolódik a hangvezérlés, megemlíteni azt, hogy “Web Browser”, és elindul a böngésző, a keresési eredmények közötti választás, illetve a hangerő állítása pedig kézmozdulatokkal is elvégezhető. Külön zajszűrő technológia segít megkülönböztetni a tévének szánt parancsokat a háttérzajoktól. A szolgáltatás angol nyelven érhető el.

A Samsung a világszerte nagy népszerűségnek örvendő Angry Birds játékot is beépíti a zászlóshajónak számító Samsung Smart TV-kbe. A játékosok kézmozdulatokkal vezérelhetik a színes madarakat, s lőhetik ki őket a katapultból.

A Samsung 2012-es Smart LED és plazma TV felhozatala támogatja a Bluetooth HID (Human Interface Device) technológiát, amely egy Bluetooth egér és billentyűzet segítségével lehetővé teszi a felhasználók számára a webes böngészés közbeni navigálást, valamint számos egyéb interaktív funkciót.

Samsung Evolution Kit: a TV-k előtt is megnyílik a folyamatos fejlődés útja

A Samsung egyedi megoldásának köszönhetően 2012-es Smart TV kínálatának több tagja is frissíthető lesz, így a felhasználók évről évre hozzájuthatnak a legfrissebb technológiákhoz saját televíziójukon, anélkül, hogy új készüléket vásárolnának. Ebben a Samsung Evolution Kit lesz a segítségükre, amelynek csatlakozója a TV hátuljában kap helyet.

A Samsung összes 2012-es TV-je összhangban van az Energy Star® 5.1 irányelvekkel. További részletek, videók és képek a termékekről a Samsung mikrosite-ján találhatók: http://www.samsungces.com.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés