Connect with us

technokrata

Ilyen szemüvegben még biztosan nem vezettél!

minivr1

Viselhető Tech

Ilyen szemüvegben még biztosan nem vezettél!

Kiterjesztett valóság szemüveget mutatott be a Mini. Segítségével minden szükséges információ megjelenik a szemünk előtt vezetés közben is.

Az  okos szemüvegszemüvegek igen nagy népszerűségnek örvendenek a fejlesztők körében, rengeteg gyártó gondolja úgy, hogy az okosórák mellett az elkövetkező években ez is egy slágerkategória lesz. Az már most biztos, hogy akárcsak az okostelefonok vagy a táblagépek, a különleges funkciókkal bíró szemüvegek is számtalan területen vállnak felhasználhatóvá, legyen szó akár egy távoli szülésről vagy épp egy leánykérésről.

minivr1

A BMW almárkája a Mini most a vezetés területén látta meg a lehetőséget, így kifejlesztettek egy kiterjesztett valóság szemüveget, amivel a sofőr azonnal képbe kerülhet a fontos információkról. A szemüveg képes kijelezni az előre beállított célállomásra vezető útvonalat, tájékoztat minket a sebességhatárokról és akár a bejövő üzeneteinket is megmutatja, ha igényeljük. Emellett, az autó fedélzeti rendszerével együttműködve a jobb parkolás érdekében képes egy 360 fokos kameraképet adni, így a minket körülvevő tárgyak között biztosan manőverezhetünk.

miniszemuveg2

Természetesen a fentebb említett funkciók mindegyike úgy lett kialakítva, hogy közben az utat is tisztán látjuk, így a Mini állítása szerint semmi sem veszélyezteti a biztonságos közlekedést. Az újdonság piacra kerülésének időpontjáról és pontos áráról egyelőre nincs információ.Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle