Connect with us

technokrata

A Sony sem marad le okosórák terén

Viselhető Tech

A Sony sem marad le okosórák terén

A Sony Mobile Communications („Sony Mobile”) a mai napon bejelentette két új SmartWear termékét, a SmartBand Talk és SmartWatch 3 kiegészítőket. Mindkét kiegészítő futtatja a Lifelog alkalmazást, amely képes a napi események rögzítésére, ezáltal pontosan megmutatja, hogyan éljük a mindennapokat, így az eszközök segítségével akár optimalizálhatjuk is életünket.

„Az élet egy utazás, és tele van olyan élményekkel és történetekkel, amelyek meghatározzák, kik is vagyunk valójában – ennek megértésében segít a Lifelog, amely a SmartWear kiegészítők szíve és lelke. Még nagyobb hangsúlyt fektettünk az edzések pontos nyomon követésére, és az igazán fontos pillanatok rögzítésére”- nyilatkozta Kunimasa Suzuki, a Sony Mobile Communications elnök-vezérigazgatója. „Az okos és viselhető technológia területén elért áttörő szerepe jóvoltából a Sony nemcsak vezető pozíciót tölt be a piacon, de a SmartBand Talk, SmartWatch 3 és Lifelog termékeinek köszönhetően egy olyan innovátorrá lépett elő, aki bátran mer új utakat járni, és kifejleszteni olyan termékeket és szolgáltatásokat, amelyre más nem lenne képes” – tette hozzá Suzuki.

SmartBand Talk – egy erőteljes napi tevékenységek rögzítésére alkalmas viselhető kiegészítő intuitív funkciókkal

A SmartBand Talk karkötőt az olyan igazán aktív életet élő felhasználóknak terveztük, akik szeretnék a legtöbbet kihozni a mindennapjaikból.

Ez az okoskarkötő beépített mikrofont és hangszórót is tartalmaz, és a HD Voice támogatásnak köszönhetően rövid hívásokat is lebonyolíthatunk vele – tökéletes megoldás útközben, vagy ha a telefonunk éppen nincs kézközelben. A Sony Voice Control1 technológiának köszönhetően saját hangot lehet rendelhetünk hozzá a könyvjelzőkhöz, valamint bizonyos funkciókat hangvezérléssel irányíthatunk az okostelefonon.

A SmartBand Talk ívelt 1.4”-os elektronikus papír kijelzőjét a vásárlónk visszajelzései alapján készítettük el. Alacsony fogyasztású, mégis tökéletesen és tisztán látható. Segítségével nyomon követhető a napi tevékenység, és egy pillanat alatt megnézhetjük az értesítéseket is.

Az új, beépített gyorsulás- és magasságmérő szenzorok érzékelik, hogy mit és mennyit mozogtál aznap, ezáltal pontos áttekintést ad a napi fizikai aktivitásról. A szenzorok érzékelik, akár sétálsz, futsz vagy éppen mászol. Megnézheted, mennyit mozogtál aznap, és hogyan kommunikáltál a világgal. A SmartBand Talk kinyeri az információkat a telefonból, és az elektronikus papír kijelzőn bármikor és bárhol megtekinthető.

A SmartBand Talk vízálló2 (IP68-as minősítés), és kezdetben csak fekete és fehér színben lesz elérhető. Később többféle élénk színben is kapható lesz, így bármilyen stílusban öltözöl fel aznap, biztosan lesz hozzá illő SmartBand Talk karkötőd.

SmartWatch 3 – a Sony legújabb generációs okosórája Android Wear rendszerrel

A SmartWatch 2007-es megjelenése óta a Sony a harmadik generációs okosóráját mutatja be. A SmartWatch 3 az első, amelyik a Google-lel szoros együttműködésben készült el, és a legújabb Android Wear rendszert futtatja. A Sony tudása az okos, viselhető termékek területén kiegészült a Google szoftver és fejlesztői szakértelmével, így alkottak meg közösen egy egyedi, hardver és szoftver téren is kiváló okos kiegészítőt.

Az Android Wear rendszerezi az információkat, kitalálja, mire van éppen szükséged és megmutatja, mielőtt kérnéd. Egy pillanat alatt megtekinthetők az üzenetek, a találkozó értesítések és az időjárási viszonyok. Nem szükséges bármit is kérni, az Andriod Wear kigyűjti a repülési információkat, javaslatokat tesz az érdeklődési kör alapján és képes bármilyen üzenet megjelenítésére. De ha mégis szükséges kommunikálni az Andriod Wear-rel, a legegyszerűbb szóban megtenni.

A SmartWatch 3 androidos okostelefon nélkül is egy lenyűgöző tulajdonságokkal rendelkező, hasznos és remek kiegészítő. A beépített mikrofon, a gyorsulásmérő, az iránytű, a giroszenzor és a GPS technológiák még pontosabban tudják rögzíteni a napi tevékenységeket.

A SmartWatch 3 jelentős előre lépes a SmartWatch 2-höz képest. 1.6”-os 320×320 TFT LCD transzflektív kijelzőt tartalmaz, hogy erős napsütésben is jól látható legyen. A hátlapja rozsdamentes acélból készült, vízálló (IP68-as minősítés)2 és micro USB kábellel tölthető.

A SmartWatch 3 4 GB-os belső tárhellyel rendelkezik, azért akár zenék tárolására is alkalmas, és egy Bluetooth képes fejhallgatóval akár futás közben is lehet hallgatni a jobbnál jobb számokat, így az okostelefon akár otthon is hagyható. A zenehallgatás mellett a GPS és a Lifelog alkalmazás rögzíti a megtett kilométereket.A SmartWatch 3 klasszikus (fekete) és sportos (lime) színben lesz kapható. A bejelentés után fehér és pink színű cserélhető szíjak is a boltok polcaira kerülnek.

Lifelog – egy személyes androidos applikáció, amely rögzíti az életed minden mozzanatát

A Google Play-ről letölthető Lifelog egy szórakoztató androidos alkalmazás, amely segít kitűzni és teljesíteni célokat, eltárolni a fontos pillanatokat, ezáltal elősegítve, hogy jobban megismerd önmagad. SmartBand Talk és SmartWatch 3 is képes megjeleníteni és tárolni a rögzített napi eseményeket.

A Sony a tervek szerint még idén elkészíti a Lifelog új webes bejelentkezési felhasználói felületét, hogy a felhasználók még könnyebben átláthassák a rögzített adataikat. Ezen kívül a Sony még idén nyilvánossá teszi a Lifelog API-ját, vagyis alkalmazásprogramozási felületét a partnerek számára, hogy az applikáció még több funkcióval és szolgáltatással bővülhessen.

A Sony kiemelte, hogy a kiegészítőkkel foglalkozó Proporta céggel együttműködve a SmartBand SWR10 kollekció új külsőt kap, olyan híres tervezők ötletei alapján, mint Ted Baker és Barbour.

A Sony a népszerű és híres Roxy márkával (női szörf, snowboard, öltözék és kiegészítők) együttműködve új, limitált kiadású SmartWear termékek bejelentését is tervezi még az idén.

A Sony SmartWear két új, divatos kiegészítője, a SmartBand Talk és a SmartWatch 3 2014 késő ősztől lesz elérhető. A Sony termékekkel kapcsolatos legújabb hírekért és információkért kövess minket Twitteren a @SonyMobileNews és #SonyIFA név alatt.Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák