Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: Alcor Myth LED – Papír helyett

E-bookok

Teszt: Alcor Myth LED – Papír helyett

Megnéztük, hogy miért érdemes az akciós táblagépek időszakában egy könyvolvasót választani. Teszten az Alcor ígéretes újdonsága.

Manapság elképesztő mennyiségű akciós táblagép várja a vásárlókat a műszaki áruházak polcain, ezért sok esetben feleslegesnek érződhet egy könyvolvasó vásárlása. A tesztidőszak azonban bebizonyította, hogy a “könyvmolyoknak” azonban továbbra sem lehet egy tablet egy könyvolvasóval szemben.

Csomagolás

Az Alcor többi modelljéhez hasonlóan a Myth LED is egy türkiz-fehér csomagolásban érkezett, amelyen a termék képe mellett a legfontosabb információkat találjuk meg, míg a pontos specifikáció alul kapott helyet.

IMG_5730

Beljebb a tesztkészülék mellett egy microUSB kábel és a használati útmutató foglal helyet, más nincs.

Külső

Nem estek a túldizájnolás csapdájába a formatervezők az újdonság letisztult formatervet kapott. Az előlapját nem túl meglepő módon a 6 colos e-ink képernyő foglalja el, amelynek 1024 x 758 pixeles felbontása elmarad a ma megszokottól, de a technológia és a szürkeárnyalatos színmegjelenítés figyelembe vételével valószínűleg minden felhasználónak elég lesz.

IMG_5466

Mivel az egység sajnálatos módon nem érintős, ezért a két oldalára vezérlőgombokat helyeztek el, amelyekkel kényelmesen, egy kézben tartva is lépkedhetünk. A kijelző alatt további funkciógombokkal nézhetünk farkasszemet, balról jobbra haladva a betűk nagyítását, a menübe való visszalépést, a beépített LED világítás bekapcsolását és az olvasás irányultságát vezérelhetjük.

IMG_7283

Középen az ötirányú navigációs gomb kapott helyet, ezzel lépkedhetünk a menüben. A jó tapintású készülékház alsó részén találjuk a microSD foglalatot és a microUSB aljzatot, illetve bekapcsolni is itt tudjuk az olvasót.

Használat

Miután megnyomtuk a bekapcsológombot, 3-4 másodperc múlva be is töltődik az egyszerű, magyar nyelven kezelhető menü. Elsőként a már elkezdett könyvet folytathatjuk, míg alább a könyvtár illetve keresés menüpontba léphetünk be. Itt láthatjuk az ePub, PDF, TXT, MOBI, RTF, vagy épp FB2 formátumban feltöltött könyveket. Ahogyan az látható, a készülék minden ma népszerű szabvánnyal megbirkózik, azaz nem kell attól tartani, hogy a letöltött anyaggal nem fog tudni mit kezdeni. Jó hír, hogy a beépített memóriából 3.5 GB-nyival gazdálkodhatunk, ami azt jelenti, hogy hosszú ideig nem lesz szükség opcionális microSD kártyára sem.

IMG_7059

Olvasás közben állíthatjuk nemcsak a betűméretet, de a betűtípust és a sorközt is, illetve azt is megadhatjuk, hogy megadott idő után automatikusan lapozzon a készülék. A Myth LED a nevéhez híven rendelkezik LED háttérvilágítással is. Az egység megfelelően teljesít, a megjelenítő így éjszaka is jól olvasható, a fény nem túlságosan erős, nem zavarja a szemet olvasás közben. Kapunk még fájlböngészőt, illetve érdekes módon képnézegetőt is, ám ez utóbbi a szürkeárnyalatos megjelenítés okán aligha használható, én legfeljebb szkennelt dokumentumok nézegetésére használnám. Meglepetésre két játék is helyet foglal a könyvolvasón, unatkozó kedvűek a Sokobannal és egy Puzzle-lal üthetik el az időt. Nem maradt ki a naptár sem, itt a napokat követhetjük végig, ám sajnos események elmentésére nincs lehetőség.

Üzemidő

Az Alcor mérnökei egy 1500 mAh-es akkumulátort rejtettek a Myth LED burkolata alá, ez állításuk szerint 5000 oldalmegtekintésre elég, a háttérvilágítás használata nélkül. Bár én ilyen pontosan nem tudtam megmérni (és mivel többször este is olvasgattam, ezért a világítás is ment), de úgy gondolom, hogy 1-2 hetet még a legnagyobb rajongóknál is kibír a készülék egy töltéssel.

Végítélet

Jelenleg körülbelül 25 ezer forintért vihetjük haza az Alcor újdonságát. Ez nem kevés pénz, hiszen ennyiért már táblagépet is lehet vásárolni. Persze azt le kell szögezni, hogy az, aki kifejezetten könyvolvasáshoz keres céleszközt, amely nemcsak nappal, de este is használható, az ebben az árkategóriában igen szűkös kínálatból választhat. Ennek viszont az egyik legjobb tagja a Myth LED, tehát bátran tudom ajánlani a készüléket!



Szólj hozzá!

További E-bookok

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés