Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az eldobható palackoknak vége!

Startup

Az eldobható palackoknak vége!

Ez szerintünk az idei év egyik legmenőbb projektje!

HYDAWAY, jegyezzük meg ezt a nevet, mert biztosan sokat fogunk vele találkozni. A Kickstarteren indult kampány holnap ér véget és a biztos siker egyik legjobb jele, hogy a gyártáshoz szükséges 20 000 dollárt jócskán felülmúlva 225 000 dollárt sikerült eddig összegyűjteni rá. Nem is véletlenül, mert az ötlet szerintünk is zseniális, egyszerű és mégis forradalmi. A HYDAWAY gyakorlatilag nem más, mint egy kvázi vizespalack, azonban teljesen új irányból megközelítve. Lényege, hogy 6 deciliter folyadékot képes befogadni, ám ha épp nem használjuk, akkor egy csupán 3 centi vastag, tenyérnyi koronggá zsugoríthatjuk össze.

hydaway_3

Teljesen környezetbarát, szilikonból és műanyagból készült. Ha nincs benne semmi, akkor összenyomva gyakorlatilag bárhová eltehetjük, egy kisebb zsebben vagy táskában is simán elfér. Két méretben fogják gyártani, a kisebbik 3,5, míg a nagyobbik 6 deci folyadékot képes magába fogadni. A tetején akasztóval ellátott fedő van, és mellesleg hatféle színből választhatunk, ám mivel az összegyűjtött pénz átlépte a 150 ezer dollárt, így további két színnel bővítik majd a választékot. A legnagyobb előnye, hogy ellentétben a PET és más, egyszer használatos palackokkal, ezt nem kell eldobnunk, hiszen újra és újra tudjuk használni.

hydaway_2

Nem árt tudnunk, hogy csak Amerikában percenként 90 ezer (!) műanyagpalackot dobunk a szemétbe, ezzel éves szinten 30 millió tonna szemetet termelünk, és akkor ez még csak az USA. Ebből könnyen látható, milyen óriási környezetszennyezéstől kímélhetjük meg magunkat, ha a HYDAWAY palackot használjuk. Holnap lezárul a pénzgyűjtés, a szükséges összeg bőven megvan, így elvben semmi akadálya az augusztusban induló sorozatgyártásnak. A HYDAWAY palack 20 dollárba fog kerülni, melyhez 5 dollár szállítási költség jön, ez itthoni pénzben nagyjából 6700 forintnak megfelelő összeg.

hydaway_5

hydaway_1



Szólj hozzá!

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés