Connect with us

Hirdetés

technokrata

Alaposan rágyúrtak a fotózásra a Sony-nál

Kütyük

Alaposan rágyúrtak a fotózásra a Sony-nál

Megérkezett az új zászlóshajó, az Xperia XZ tripla érzékelő technológiával.

Leleplezte legújabb csúcsmodelljét a Sony. A japán vállalat Xperia XZ névre keresztelte a modellt, amely a tavasszal bemutatott Xperia X Performance utódjaként lép színre, erősebb hardverrel és új formatervvel. A vállalat különösen büszke az új dizájnra, illetve a telefon speciális, ALKALEIDO névre keresztelt anyagára is amely gyakorlatilag a lekerekített, simára csiszolt és ujjlenyomat-mentes alumíniumot takarja.  A telefon meglepően kompakt a legtöbb csúcsmodellhez mérten, hiszen az előlapját “csak” egy 5,2 colos megjelenítő foglalja el. Érdekesség, hogy a Sony a Full HD felbontás mellett döntött, ez elmarad az Xperia Z5 4K felbontású kijelzőjétől, viszont jóval energiatakarékosabb.

Sony XZ Platinum Fast Autofocus

Nem érheti viszont kritika a nyolcmagos processzorral érkező, Snapdragon 820-as lapkakészletet, a 3 GB RAM-ot és a 32 GB memóriát sem. A Sony Xperia XZ emellett megőrizte a japán vállalat több modelljénél is megismert vízálló kialakítást. Újdonság viszont, hogy immár USB-C foglalat található a telefon alján, eddig ugyanis a hagyományos microUSB-vel találkozhattunk.

Sony XZ Forest Blue Lifestyle 3

A Sony azonban nem is ezekre, hanem az új,  IMX300 névre keresztelt kameraszenzorra a legbüszkébb, ezt ugyanis kifejezetten a zászlóshajó és a szintén ma bemutatott, Xperia X Compact igényei szerint fejlesztették ki. Az új szenzornak köszönhetően a zászlóshajó 23 megapixeles fotókat tud készíteni, méghozzá kiváló minőségben. Mindez az új autofokusz rendszernek köszönhető, amely lézeres autófokusszal, színfelismerő rendszerrel és mozgáskövetéssel igyekszik mindig élesen tartani az épp aktuális témát. Ennek fényében azért meglepő, hogy optikai képstabilizátor nincs, helyette egy ötágú giroszkópos rendszerrel igyekszik csökkenteni a mozgásokat a 4K felbontású videók rögzítése közben.

Sony XZ Mineral Black Lifestyle

A várakozásoknak megfelelően az Xperia XZ-ben elérhető a QuickCharge 3.0, azaz a telefon 80% körüli töltöttségig villámgyorsan feltölthető, igaz erről nem árult el sok konkrétumot a Sony. Bár az üzemidőről keveset tudni, azt azért elárulták, hogy az új formatervű készülékház egy 2900 mAh-es akkumulátort rejt. Az Xperia XZ első példányait a Sony várhatóan októberben dobja majd piacra, egyelőre ismeretlen áron. Ha tippelnünk kellene, a Sony árazását figyelembe véve mi 200 ezer forint feletti árcimkét jósolunk a készüléknek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés