Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már akár facebookozás közben is rendelhetsz Uber sofőrt!

Kütyük

Már akár facebookozás közben is rendelhetsz Uber sofőrt!

A színek mellé egy másik funkció hasznosabb funkció érkezik a chat-app-ba.

Összeáll a taxisok legnagyobb ellensége és a legnagyobb közösségi média. Ezentúl az Uber kocsikat nem kell az alkalmazáson belül rendelni, hanem akár a Messengeren keresztül is tudjuk rendelni a kocsikat.

Uber on MessengerAs we shared earlier this year at F8 (our developer conference) we’re building ways for you to interact with the businesses and services you care about right from Messenger. We believe that by doing so, we can provide more convenience and utility for both people and businesses.With group chats, Messenger is the best place to make plans with friends and family — 700 million of you do this worldwide. But why stop there? Plans are only as good as the follow-through. So I’m very excited to announce the launch of our transportation platform — to get you where you need to go faster, with your friends. This new capability will enable you to request a ride, receive updates on your driver’s status, and notify your friends without ever leaving Messenger and your conversations.I’m also thrilled to launch this new experience with Uber. And to celebrate this moment together, you will get a free ride (up to $20 value) for a limited time. All you have to do is link your existing Uber account or setup a new one within Messenger and request a ride.To get started as of this afternoon, make sure you have the latest version of Messenger. Then, from within a conversation, tap the more menu (…) and choose Transportation. You can also search directly for Uber from the Inbox and tap the car icon in the composer to request a ride.As always, please try this new experience, enjoy your free ride, and let us know how we can make it even better for you!

Szerző: David Marcus, 2015. december 16.

 

Ám nem csak, hogy rendelhetünk az applikáción belül, ezzel kevesebb alkalmazást megnyitva, de a beszélgető partnerünk is láthatja, ha kocsit kértünk.

Nem a Facebook volt az első, aki ilyen szolgáltatás rendeléssel próbálkozik beszélgető alkalmazáson belül. A kínai Wechat már egy ideje rendelkezik hasonló funkcióval, de természetesen a Messenger tagadja, hogy onnan származna az ötlet.

Amennyiben egy beszélgetésbe gépelünk egy címet, azt kiválaszthatjuk és már rendelhetünk magunknak kocsit, vagy a lenti ikonsorból, ahol a gif-eket lehet berakni, és hangot felvenni, kiválaszthatjuk a kocsi ikont, ezzel elindítva a folyamatot. Kijelöljük, hogy hova kérjük és már indul is felénk egy jármű.

Uber-stoc

A szolgáltatás beindításához minden felhasználó kap egy 20 dolláros extra keretet, melyet felhasználhat utazásai során. Nem az Uber az egyetlen közösségi taxitársaság, mely a Facebook-al kíván megegyezni. A Lyft is erre később társulni fog a Messengerben rendelhető autó funkcióhoz. Ők már leszerződtek a KLM légitársasággal, és a közeljövőben kívánnak a közösségi oldallal is.

Sajnos az Uber üzenetküldő szolgáltatásba beépülő funkció hazánkban még nem elérhető, csak az Egyesült Államokban egyszerűsítették a közlekedést.

 

Forrás: Index



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés