Connect with us

technokrata

Projektort szerel a mobilunkra a Moto

Kütyük

Projektort szerel a mobilunkra a Moto

De ha ez épp nem kell, egy mozdulat és máris egy JBL hangfal működik a telefon hátoldalán!

Tegnap este hivatalosan is bemutatkozott a Lenovo kötelékébe tartozó Moto legújabb modellje, a Moto Z. A készülék kétféle verzióban kerül piacra, az alap variáns “átlagos” míg a Force kifejezetten ütésálló burkolatott és néhány más feljesztést is kapott kapott.

motoz

Az olcsóbb variáns egy 5,5 colos, QHD felbontású AMOLED képernyővel büszkélkedhet, amely mögött a QualComm Snapdragon 820-as lapkakészlete teljesít szolgálatot, 4 GB RAM kíséretében. A belső tárhely mérete lehet 32 vagy 64 GB, ez pedig microSD-vel tovább bővíthető. A készülék hátoldalára egy 13 megapixeles, optikai képstabilizátorral ellátott kamera került, így a fotós képességekkel sem lesz probléma. A trendeknek megfelelően nem maradt ki az ujjlenyomat-olvasó sem, illetve a 2600 mAh-es akkumulátorra is büszkék lehetnek a cég szakemberei.

motoz2

Az 5,2 milliméter vékony Moto Z-nél csak néhány dologban tér el a Moto Z Force, az egyik, hogy itt már 21 megapixeles kamerát kapunk, illetve 2600-ról 3500 mAh-re nő az akkumulátor kapacitása. Üröm az örömben, hogy emiatt a telefon jelentősen meghízik, így már 7,1 mm-es vastagságot mérhetünk. Nem tudni, hogy mennyire a  várható iPhone 7 miatt, de tény, hogy a Moto Z mindkét verziójából hiányzik a 3,5 mm-es fülhallgató csatlakozó, azaz vagy az USB-C foglalatot, vagy a Bluetooth-t használhatjuk zenehallgatásra.

A száraz telefonnál viszont sokkal izgalmasabbak a Moto Mods névre keresztelt kiegészítők, amelyek mágnesesen csatlakoznak a telefonhoz. A kommunikáció szerencsére nem a telefon alján lévő USB-C foglalaton keresztül, hanem a hátoldalra épített érzékelőkön történik, így a csatlakoztatás tényleg nem több egy összeérintésnél. Ehhez a bemutatón Ashton Kutcher-t is behívták, az ismert színész pedig sikeresen demonstrálta, hogy neki is megy ez a hihetetlen művelet. Eddig háromfajta kiegészítőt ismertünk meg, az első a JBL-lel közösen fejlesztett SoundBoost, ami kétszer három wattos hangszórókat és plusz 1000 mAh-nyi akkumulátor-kapacitást ad a készülékhez.

motoz3

Amennyiben valaki csak az üzemidőt igényli, az a Power Pack-et vásárolja meg, hiszen itt már 2200 mAh-nyi telep érintkezik a telefonhoz. A legérdekesebb viszont egyértelműen az Insta-Share, amely nem más, mint egy 480p felbontású projektor, ami a telefon képét vetíti ki, akár 70 colos képátlóig! Aki viszont csak simán feldobná a telefonját, az örülhet, hogy különféle, műanyagból vagy épp bőrből készült hátlap közül lehet válogatni, ezeket szintén mágnes segítségével rögzíthetjük a készülékhez. A Moto Z szeptemberben jelenik meg a piacon, azonban a pontos árát még nem tudjuk. Azt viszont már most elárulták, hogy a Moto Mods kiegészítők a készülékkel egy időben kerülnek piacra.

 Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin