Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olyat mutatott a Lenovo, amitől eláll a lélegzeted!

Kütyük

Olyat mutatott a Lenovo, amitől eláll a lélegzeted!

Térben is lát a kínai gyártó új mobilja.

Az bizonyára senki számára nem újdonság, hogy mi emberek rendkívül könnyen tájékozódunk a fizikai térben. Képesek vagyunk felmérni egy tárgy magasságát, mélységét és szélességét is, így például azt is el tudjuk dönteni, hogy elférünk-e két asztal között, vagy inkább kerülni kell. Mindeddig ez eldönthetetlen volt egy okostelefon számára, ám a Google szárnyai alatt dolgozó Project Tango (illetve, a bemutató óta már csak Tango) csapata megalkotta a technológiát, ami ezt is elhozza a zsebünkben lapuló készülékbe. Ennek a fejlesztésnek az első képviselője a Lenovo által ma este bemutatott Phab 2 Pro.

lenovophab2pro3

A készülék fejlett számítógépes látást, mélységérzékelést és mozgáskövetést használ, hogy 3D élményt hozzon létre a képernyőn, így a felhasználók felfedezhetik a fizikai környezetüket eszközükön keresztül. A speciális hardver és szoftver kombinációja lehetővé teszi, hogy a készülék a felhasználó minden mozdulatára reagáljon: amikor előre és hátra lép vagy oldalra dől. Az alkalmazásfejlesztők egy játék szintté alakíthatják az otthonunkat, vagy egy mágikus ablakot hozhatnak létre a virtuális és kiterjesztett környezetekben.

Ezt a bemutató során úgy mutatták be, hogy virtuálisan dominókból sorokat építettek, majd azokat ledöntötték. A kétségtelenül látványos mutatvány persze inkább meghökkentő, semmint hasznos volt, ellentétben a második előadással, ahol virtuális lakberendezésről volt szó. Itt már világosan látszódott a technológia előnye, hiszen a már azelőtt megnézhetjük, hogy illik-e egy bútordarab a lakásba, hogy azt hazavittük volna. Persze eddig is lehetőség volt a pontos méretek alapján előre felmérni a terepet, de egy tévedés kellemelten pillanatokat okozhatott.

lenovophab2pro

Maga a Lenovo Phab 2 Pro egyébként ömagában is megállja a helyét, hiszen a 6,4 colos, QHD felbontású kijelző mögött egy Snapdragon 652-es chipsettel, 4 GB RAM-mal és egy 16 megapixeles kamerával találkozhatunk. A 4050 mAh-s akkumulátorral érkező telefon egy 8 megapixeles előlapi kamerát is kapott. A unibody készülékházzal rendelkező telefon szeptemberben kerül majd piacra, 499 dolláros áron.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés