Connect with us

technokrata

Ezért kell vigyázni az okosórákkal

Viselhető Tech

Ezért kell vigyázni az okosórákkal

Könnyen a jelszavunkba kerülhet, ha nem figyelünk oda.

Az elmúlt időszak kétségtelenül az okosórákról szólt, hiszen a kategória elképesztő mértékű növekedésnek indult, köszönhetően az Apple Watch érkezésének. Koppenhágai egyetemisták ezért most úgy döntöttek, hogy a népszerű kategóriának egy képviselőjét biztonsági szempontból is megvizsgálják, az eredmények pedig finoman szólva is meglepőek. A csapat egy Sony okosórát vett alaposabban szemügyre, egy speciális szoftverrel pedig rögzítették a giroszkóp és a gyorsulásmérő adatait.

SmartWatch

A Nexus 4-gyel összekötött óráról megszerzett információk alapján a kutatók számára világossá vált, hogy lehetőség van a felhasználók jelszavainak, illetve bejelentkezési mintáinak megszerzésére, pusztán a kézmozdulatok megfigyelésével. Ugyan a módszer jelenleg még nem teljesen pontos (köszönhetően az órákba épített, nem annyira precíz érzékelőknek), de már most sikerült 79%-ban eltalálni a jelszavakat és 59 százalékban a billentyűzeten megnyomott gombokat.

A csapat szerint ez a jövőben jelentősen tovább is fejleszthető, ezért minden felhasználónak azt ajánlják, hogy inkább ne azzal a kezével pötyögje be a jelszavait, amin az órát hordja, így elkerülhető a baj.

Forrás: HVGSzólj hozzá!

További Viselhető Tech

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin