Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt a NOSE: Kommunikálj a lélegzeteddel!

Viselhető Tech

Itt a NOSE: Kommunikálj a lélegzeteddel!

Emberek millióinak segíthet az újdonság.

A teljesen egészséges emberek számára sokszor elképzelhetetlen, hogy milyen az élet egy fogyatékkal élő számára.  A 16 éves Arsh Shah Dilbaghi ugyanakkor átérezte, hogy mennyi problémát jelent egy néma ember számára a mindennapok problémáinak megoldása, ezért előállt a NOSE névre hallgató készülékkel. A NOSE nem tesz mást, mint a lélegzetünket Morse kódokra fordítja, majd azt egy szintetizátor segítségével hangokká alakítja.

https://www.youtube.com/watch?v=kwJ3uTXDpnU

A készülék rendelkezik egy alternatív üzemmóddal is, Dilbaghi szerint ez legfőképp a Parkinson, az ALS és más, előbbiekhez hasonló betegségben szenvedők  esetén lehet hasznos. Ilyenkor a folyékony beszéd helyett egyszerűbb, parancsokra korlátozó kommunikáció valósul meg, így a betegek az alapvető igényeiket közölhetik szeretteikkel, anélkül, hogy ehhez komolyabb erőfeszítésekre lenne szükség.

Arról jelenleg még nincs információ, hogy a NOSE mikorra válik sorozatgyártott termékké, így csak remélni tudjuk, hogy az elkövetkező hónapokban egy multinacionális vállalat fantáziát lát majd a készülékben és rövidesen emberek millióinak élete válik könnyebbé.



Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés