Connect with us

technokrata

Megérkezett a Sony SmartWatch 2

Viselhető Tech

Megérkezett a Sony SmartWatch 2

A Sony Mobile bejelentette, hogy immáron Magyarországon is elérhető a SmartWatch 2.

A Sony piacvezető a csuklón viselhető okos kiegészítők között, első okosóráját 2007-ben dobta piacra. A SmartWatch 2 képviseli a Sony SmartWatch termékcsaládjának második generációját, és elődjének sikerét próbálja folytatni, amelyre a felhasználók több mint egymillió alkalmazást töltöttek le az elmúlt évben.

„Egy átlagos okostelefon-felhasználó naponta több mint százszor nyúl a telefonjáért, hogy megnézze a szöveges üzeneteket, elolvassa az e-maileket, ellenőrizze a Facebook értesítéseket, illetve megnézze a pontos időt„– mondta Stefan K. Persson, a Sony Mobile Communications kiegészítőkkel foglalkozó üzletágának vezetője. „A SmartWatch 2-vel a vásárlók visszajelzéseire szerettünk volna reagálni, és minden eddiginél egyszerűbbé tenni ezeket az alap tevékenységeket számos kisegítő alkalmazással” – tette hozzá Persson.

„A vásárlók szerettek volna egy stílusos, mégis praktikus kialakítású, hosszú üzemidővel bíró okosórát  – és mi pontosan eszerint terveztük meg a  SmartWatch 2-t. A rugalmasságot is szem előtt tartottuk – így ez az eszköz szabadon használható bármelyik androidos okostelefonnal, az egyre több saját készítésű, illetve külsős fejlesztőktől származó alkalmazások pedig új lehetőségeket nyújtanak a mindennapi mobilhasználatban.”

sonysmartwatch2trio

Mostantól akár a zsebünkben is tarthatjuk a telefonunkat

A Smartwatch2 létrehozásánál arra törekedtünk, hogy a felhasználóknak kevesebb alkalommal kelljen elővenniük telefonjukat, és a SmartWatch2-vel kiválthassák, illetve kiegészíthessék a leggyakrabban okostelefonnal végzett tevékenységeiket. A készülék másodpercek alatt bekapcsolható, és a vásárlók máris olvashatják az sms-eket, megnézhetik e-maileket. Ezen felül a Gmail, Facebook és Twitter értesítéseket (Twitternél akár re-tweetelhetnek is), fogadhatják, vagy akár el is utasíthatják a bejövő hívásokat, sőt le is némíthatják a telefonjukat. Az NFC technológiának és az egy érintéses csatlakozásnak köszönhetően ez a vezeték nélküli kiegészítő ideális választás olyan nagy kijelzős készülékekhez, mint például az Xperia™ Z Ultra, főleg azokban az élethelyzetekben, amikor különösen fontos a diszkrét telefon használat.

Szép, tartós külső

A SmartWatch 2 ugyanazt a dizájnt képviseli, mint a legújabb Sony Xperia okostelefonok. A vékony minimalista megjelenés, a por-, és vízállóság, illetve a Sony védjegye, az alumínium bekapcsoló gomb már mind-mind ismerős lehet. Az IP 57 minősítésnek köszönhetően ez a por-, és vízálló okosóra akár fél órát is kibír édesvízben egy méter mélyen. A SmartWatch 2 számos divatos szíjjal tehető változatosabbá. Kapható hozzá többek között rozsdamentes acél, barna vagy fekete bőrszíj vagy akár 5 különböző színű szilikonpánt is. A Sony ezen kívül szabvány – 24 mm széles – szíjvastagságúra tervezte a készüléket, így a vásárlók tetszésük szerint választhatják ki, milyen szíjjal szeretnék viselni a SmartWatch 2-t.

A leghosszabb üzemidővel bíró okosóra*

A korábbi okosórák felhasználói visszajelzéseit figyelembe véve a Sony keményen dolgozott azon, hogy meghosszabbítsa a SmartWatch 2 üzemidejét. A transzflexív kijelző fényvisszaverő elemeket használ, hogy erős napsütésben, háttérvilágítás nélkül is jól olvasható legyen a kijelző, az energiatakarékos processzor pedig lehetővé teszi az optimális üzemidő elérést. Ezeknek köszönhetően sikerült elérni, hogy a készülék (normál felhasználási körülmények között) akár 4 napig is kibírja töltés nélkül.

nexusae0_1_Smartwatch_2_Black_Angled 

Android alapú nyitott ökoszisztéma
ASmartWatch 2 minden olyan androidos telefonnal kompatibilis, amelyen legalább Android 4.0 (Ice-cream sandwich) vagy újabb verzió fut. A fejlesztők számára ez lehetővé teszi, hogy az órát, mint egy második kijelzőt használhassák alkalmazásaikhoz. Rezgő funkcióval is rendelkezik, melyet a fejlesztők a különböző értesítéseknél használhatnak fel. A gyorsulásmérőt pedig plusz érzékelőként használhatják a fizikai aktivitást mérő alkalmazások esetén.

A SmartWatch 2 bevezetésekor a felhasználók több mint 40, teljesen optimalizált alkalmazásból választhatnak, valamint a készülék kompatibilitása miatt használhatják a készülék elődjéhez tervezett további 300 alkalmazást is. A Sony az augusztusi SmartWatch2 SDK bemutatása óta dolgozik együtt külsős fejlesztőkkel azért, hogy minél több SmartWatch 2-re optimalizált alkalmazás készülhessen el. Az Xperia okostelefonokba gyárilag telepített, vagy a Google Play-ről letölthető Sony SmartConnect alkalmazás keresési funkciójával könnyedén megtalálható minden kompatibilis applikáció.

A Sony SmartWatch2 főbb tulajdonságai

 

 • Fényes kijelző (nagyfényben is olvasható)
 • A leghosszabb üzemidejű okosóra* (a töltöttségi szint jelző mutatja, az alacsony töltöttséget)
 • Vízálló (IP57)
 • Egyszerű beállítás (NFC párosítás és kapcsolódás)
 • Önálló óra funkció
 • Szabványos micro USB kábel a töltéshez
 • Felhasználói felület hasonlít az Android felülethez,  így könnyebben kezelhető
 • Nagyobb kijelző és felbontás (1,6 inch, 220 x 176 pixel)
 • Kiváló minőségű anyagok (alumíniumváz és rozsdamentes acél szíj)
 • Kiterjesztett kompatibilitás (működik a legtöbb androidos telefonnal)
 • Cserélhető szíjak – személyre szabható bármilyen szabványos 24 mm-es szíjjalSzólj hozzá!

További Viselhető Tech

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin