Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hatalmas és bonyolult repülésen van túl a marshelikopter

marshelikopter

Tudomány

Hatalmas és bonyolult repülésen van túl a marshelikopter

Hatalmas és bonyolult repülésen van túl a marshelikopter

Tizedik repülését is sikerrel vette az Ingenuity marshelikopter, amely ezúttal is elért egy rekordot: minden korábbinál magasabbra, 12 méterre emelkedett el a talajtól.

A szombaton végrehajtott repülés más miatt is különleges volt, a NASA ugyanis minden eddiginél komplexebb röppályát írt elő az 1,8 kilogrammos drónnak. Az Ingenuity felszállás után dél-délnyugat felé indult el, majd nyugatra haladt, utána pedig egy északnyugat-északkelet kanyart írt le.

Az összesen 10 pontból összeálló repülés a NASA előzetes tervei alapján 165 másodpercig kellett, hogy tartson – a friss adatokat még nem adták ki, csak annyit közöltek magyar idő szerint vasárnap hajnalban, hogy sikeres volt a repülés. A szombati etappal az Ingenuity már biztosan több, mint 15 percet töltött összesen a levegőben, és közelít a 2 km-es, levegőben megtett távolsághoz – ennek harmadát, 625 métert egyhuzamban, a kilencedik repülés során tett meg.

A kilencedik és tizedik repülés alkalmával a Perseverance marsjáró előtt álló területet derítette fel az égből a drón, a kilencedik bevetése során átlósan húzott át egy homokdűnékkel borított terület fölött, amit a marsjárónak meg kell kerülnie. Tizedikre pedig a Raised Ridges névre keresztelt területet derítette fel a levegőből a drón – a NASA tervei szerint a későbbiekben közelebbről is megvizsgálnák ezt a régiót.

Forrás: Telex

További Tudomány

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés