Connect with us

Hirdetés

technokrata

A fujitsu bemutatta, hogyan képzeli a jövő városainak közlekedését

Tudomány

A fujitsu bemutatta, hogyan képzeli a jövő városainak közlekedését

Kép: Smart Cities World

A fujitsu bemutatta, hogyan képzeli a jövő városainak közlekedését

A Fujitsu „Future Mobility Accelerator” jövőképe összefogja a mobilitás jövőjének közös alakítását támogató technológiákat és koncepciókat

Ma bemutatott, tökéletes városi mobilitást támogató jövőképe értelmében a Fujitsu élvonalbeli technológiákkal segít legyőzni a társadalom előtt álló égető közlekedési kihívásokat.

A Fujitsu „Future Mobility Accelerator” jövőképe a gépjárműtechnológia innovációit hasznosítva támogatja az ENSZ 17 fenntartható fejlődési célkitűzésének megvalósulását – és pragmatikus, gyakorlatias lehetőségekkel, kisebb környezetterhelés mellett segíti a mobilitást a jövő városi környezetében.

A Fujitsu az IFA által a közlekedés jövőjéről szervezett kétnapos Shift AUTOMOTIVE konferencián osztotta meg első ízben a nagyközönséggel jövőképét a témával kapcsolatban. A szeptember 10-én és 11-én szervezett rendezvénynek Németország fővárosa, Berlin ad otthont. A Fujitsu „Future Mobility Accelerator” koncepciója a Fujitsu megoldásportfóliójának legújabb technológiáival, a „co-creation” szemlélet jegyében támogatja a közlekedés jövőjének előkészítését – a gépkocsigyártási és a szállítmányozási szektorban működő ügyfelekkel karöltve. Az autóipari beszállítók kiterjedt ökoszisztémájának 1. szintű elektronikai komponensszállítójaként és IT-szolgáltatójaként a Fujitsu nagy múltra tekint vissza gépkocsigyártási iparágban.

A Fujitsu gyakorlatias megoldásai többek között valós idejű útvonaloptimalizálással mérséklik a gépjárművek károsanyag-kibocsátását, és biometrikus azonosítási szolgáltatásokkal segítik a felhasználók személyazonosítását és validálását. Fenntartható megoldásaival a Fujitsu ötleteket kíván adni partnereinek, és a személyek és az áruk mozgására egyaránt alkalmazható internetalapú szolgáltatásokkal támogatja a következő generációs mobilitás megvalósulását.

A leghatékonyabb üzemanyagfelhasználást biztosító közlekedési mechanizmus keresése

A „Future Mobility Accelerator” jövőképpel a Fujitsu segíteni kíván ügyfeleinek megtalálni a leghatékonyabb közlekedési módokat és csökkenteni a korlátozott mennyiségben rendelkezésre álló erőforrások össztársadalmi felhasználását. Human Centric Experience Design (HXD) módszertanával összhangban a Fujitsu az ügyfélvállalatokat és végfelhasználóikat is bevonja az ötletek kidolgozásába, és gondoskodik arról, hogy a folyamat minden résztvevője hozzájárulhasson a koncepció egészének megalkotásához.

„A városi közlekedés kihívásainak legyőzéséhez a gondolkodásmódunknak kell megváltoznia, és holisztikus, fenntartható megoldásokkal kell előállnunk. Ehhez a technológia mellett annak társadalmi és környezeti hatását is meg kell vizsgálnunk. A berlini Shift AUTOMOTIVE konferencián bemutatott szemléletből kiderül, hogyan teszi lehetővé napjaink technológiája, hogy máris elkezdjünk foglalkozni ezekkel a kihívásokkal. Mindenkit inspirálni kívánunk azzal, hogy bemutatjuk azt, ami szerintünk mindebből már a közeljövőben megvalósítható”

– nyilatkozta Hugo Lerias, a Fujitsu Central and Eastern Europe gépkocsigyártási szektorért feleős technológiai vezérigazgató-helyettese.

A Fujitsu háromdimenziós jövőbeni városi környezetet épített fel a berlini Shift AUTOMOTIVE konferencián, ahol a látogatók első kézből tapasztalhatják meg a megoldások kínálta élményt. Az egyik bemutatott megoldás például a járművek valós idejű útvonaloptimalizálását támogatja. Ez napjaink hagyományos számítógépeivel még nem valósítható meg nagy léptékben, de a Fujitsu Digital Annealerrel már igen. Ez a kvantumszámítástechnika által inspirált rendszer képes valós időben optimalizálni az útvonalakat úgy, hogy az aktuális forgalmi helyzet mellett más változókat, például az időjárási viszonyokat, a napszakot, valamint a különböző városi területek forgalmának újratervezése által kiváltott holisztikus környezeti hatást is figyelembe veszi.

További Tudomány

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés