Connect with us

technokrata

A fujitsu bemutatta, hogyan képzeli a jövő városainak közlekedését

Tudomány

A fujitsu bemutatta, hogyan képzeli a jövő városainak közlekedését

Kép: Smart Cities World

A fujitsu bemutatta, hogyan képzeli a jövő városainak közlekedését

A Fujitsu „Future Mobility Accelerator” jövőképe összefogja a mobilitás jövőjének közös alakítását támogató technológiákat és koncepciókat

Ma bemutatott, tökéletes városi mobilitást támogató jövőképe értelmében a Fujitsu élvonalbeli technológiákkal segít legyőzni a társadalom előtt álló égető közlekedési kihívásokat.

A Fujitsu „Future Mobility Accelerator” jövőképe a gépjárműtechnológia innovációit hasznosítva támogatja az ENSZ 17 fenntartható fejlődési célkitűzésének megvalósulását – és pragmatikus, gyakorlatias lehetőségekkel, kisebb környezetterhelés mellett segíti a mobilitást a jövő városi környezetében.

A Fujitsu az IFA által a közlekedés jövőjéről szervezett kétnapos Shift AUTOMOTIVE konferencián osztotta meg első ízben a nagyközönséggel jövőképét a témával kapcsolatban. A szeptember 10-én és 11-én szervezett rendezvénynek Németország fővárosa, Berlin ad otthont. A Fujitsu „Future Mobility Accelerator” koncepciója a Fujitsu megoldásportfóliójának legújabb technológiáival, a „co-creation” szemlélet jegyében támogatja a közlekedés jövőjének előkészítését – a gépkocsigyártási és a szállítmányozási szektorban működő ügyfelekkel karöltve. Az autóipari beszállítók kiterjedt ökoszisztémájának 1. szintű elektronikai komponensszállítójaként és IT-szolgáltatójaként a Fujitsu nagy múltra tekint vissza gépkocsigyártási iparágban.

A Fujitsu gyakorlatias megoldásai többek között valós idejű útvonaloptimalizálással mérséklik a gépjárművek károsanyag-kibocsátását, és biometrikus azonosítási szolgáltatásokkal segítik a felhasználók személyazonosítását és validálását. Fenntartható megoldásaival a Fujitsu ötleteket kíván adni partnereinek, és a személyek és az áruk mozgására egyaránt alkalmazható internetalapú szolgáltatásokkal támogatja a következő generációs mobilitás megvalósulását.

A leghatékonyabb üzemanyagfelhasználást biztosító közlekedési mechanizmus keresése

A „Future Mobility Accelerator” jövőképpel a Fujitsu segíteni kíván ügyfeleinek megtalálni a leghatékonyabb közlekedési módokat és csökkenteni a korlátozott mennyiségben rendelkezésre álló erőforrások össztársadalmi felhasználását. Human Centric Experience Design (HXD) módszertanával összhangban a Fujitsu az ügyfélvállalatokat és végfelhasználóikat is bevonja az ötletek kidolgozásába, és gondoskodik arról, hogy a folyamat minden résztvevője hozzájárulhasson a koncepció egészének megalkotásához.

„A városi közlekedés kihívásainak legyőzéséhez a gondolkodásmódunknak kell megváltoznia, és holisztikus, fenntartható megoldásokkal kell előállnunk. Ehhez a technológia mellett annak társadalmi és környezeti hatását is meg kell vizsgálnunk. A berlini Shift AUTOMOTIVE konferencián bemutatott szemléletből kiderül, hogyan teszi lehetővé napjaink technológiája, hogy máris elkezdjünk foglalkozni ezekkel a kihívásokkal. Mindenkit inspirálni kívánunk azzal, hogy bemutatjuk azt, ami szerintünk mindebből már a közeljövőben megvalósítható”

– nyilatkozta Hugo Lerias, a Fujitsu Central and Eastern Europe gépkocsigyártási szektorért feleős technológiai vezérigazgató-helyettese.

A Fujitsu háromdimenziós jövőbeni városi környezetet épített fel a berlini Shift AUTOMOTIVE konferencián, ahol a látogatók első kézből tapasztalhatják meg a megoldások kínálta élményt. Az egyik bemutatott megoldás például a járművek valós idejű útvonaloptimalizálását támogatja. Ez napjaink hagyományos számítógépeivel még nem valósítható meg nagy léptékben, de a Fujitsu Digital Annealerrel már igen. Ez a kvantumszámítástechnika által inspirált rendszer képes valós időben optimalizálni az útvonalakat úgy, hogy az aktuális forgalmi helyzet mellett más változókat, például az időjárási viszonyokat, a napszakot, valamint a különböző városi területek forgalmának újratervezése által kiváltott holisztikus környezeti hatást is figyelembe veszi.

További Tudomány

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone
drón

Dotkom

Bonyolódik a drónpilóták helyzete

2021. január 8. péntek
seo

Műszaki Magazin