Connect with us
Hirdetés

technokrata

Tinik bőrápolása természetesen, gyógynövények segítségével

tinibőr

LifeStyle

Tinik bőrápolása természetesen, gyógynövények segítségével

Tinik bőrápolása természetesen, gyógynövények segítségével

Mindannyian jól tudjuk, hogy a tinédzser kor mennyi nehézséget rejt magában, köztük például az egyik legnagyobb kihívást a bőrproblémák okozzák. Ilyenkor ugyanis a hormonok emelkedett szintje miatt fokozottabbá válik a faggyútermelés. A bőrön észlelhető változások közé tartozik a fénylő, zsíros arcbőr, melyen pattanások, mitesszerek jelenhetnek meg.

A faggyúmirigyek hormonérzékenysége azonban eltérő személyenként, ebből kifolyólag nem egyforma az sem, hogy ki mennyire lesz érintett a bőrpanaszok kapcsán.

Milyen nehézségeket okoz a tinibőr?

A serdülőkori bőrpanaszok gondos ápolással, speciális kozmetikumok alkalmazásával nagymértékben javíthatók, például a BIOLA Webshop tini bőrápolás kategóriájában található termékek segítségével.

Nézzük meg egy kicsit részletesebben, hogy mi történik ebben az időszakban a bőrünkkel: mivel fokozottabbá válik a faggyúmirigyek zsírtermelése, ezzel összhangban vastagabbá válik a bőr, s több mennyiségű keratin termelődik, emellett érzékenység is tapasztalható, ami együtt jár azzal is, hogy gyengül a bőr természetes védekezőképessége.

Megjelennek a mitesszerek, pattanások, melyek el is fertőződhetnek, s akár komolyabban is begyulladhatnak. Az aknék elhanyagolva maradandó hegeket is okozhatnak, emiatt nagyon fontos a gondos bőrápolás. Érdemes szakember segítségét kérni, és beiktatni a rendszeres, kozmetikus által végzett bőrtisztítást, de emellett sokat tehetünk az otthoni bőrápolással is.

Mit tehetünk a tinibőr javítása érdekében?

Alapvető a mindennapos alapos arctisztítás, mely során eltávolítjuk a szennyeződéseket, a felgyűlt faggyút. Emellett pakolásokkal is támogathatjuk a bőr tisztulását, amelyekben anyagcserét fokozó hatóanyagok is fellelhetők. Ennek következtében segíthetjük a salakanyagok és gyulladáskeltő anyagok eltávolítását.

Szintén javasolt a heti egyszer történő bőrradírozás. A peelingezés során ugyanis eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket, így a faggyú úgymond szabadon áramolhat, vagyis elejét vehetjük az eltömődéseknek. Ezáltal mérsékelhetjük a mitesszerek, pattanások kialakulását.

Ami szintén nagyon lényeges, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kozmetikumokat választunk. A klasszikus termékek helyett érdemesebb bio- és natúr készítmények mellett dönteni, amelyek nem tartalmaznak irritációt, allergiás bőrpanaszokat kiváltó összetevőket. Ezzel már tettünk egy lépést a szebb arcbőr érdekében. Kizárólag természetes, bőrbarát arctisztítókat, ápoló hatású készítményeket válasszunk.

Néhány ajánlott termék tiniknek

Érdemes beiktatni a mindennapos rutinba a BIOLA Bio teafaolajos arctisztító géljét, mely kifejezetten zsíros, problémás bőrre lett kifejlesztve. Ideális választás továbbá a Naturissimo Minit peeling és maszk, mely segítségünkre lehet az elhalt hámsejtek eltávolításában, illetve a bőrregenerációban.

Gondos arcápolással rengeteget javíthatunk a bőrproblémákon, s egyúttal elkerülhetők a komolyabb gyulladások is.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés