Connect with us
Hirdetés

technokrata

Miért fontos kiegészítője az éjjeli lámpa a gyerekszobának?

baba éjjeli lámpa gyerekszoba

LifeStyle

Miért fontos kiegészítője az éjjeli lámpa a gyerekszobának?

Miért fontos kiegészítője az éjjeli lámpa a gyerekszobának?

A babaszoba berendezése igazán izgalmas folyamat, ugyanakkor rémisztő is lehet a leendő szülők számára, hiszen sokan tartanak attól, hogy valamilyen fontos dolog kimarad. Szerencsére, ha valami hiányzik, akkor azt nagyon gyorsan tudjátok pótolni.

A Peekabooshop.hu babaszoba kiegészítői nemcsak praktikusak, de széppé is varázsolják a babaszobát. Az éjjeli lámpa az egyik olyan elengedhetetlen kiegészítő, mely nem tűnik olyan hasznosnak, azonban ha rendelkezel vele, akkor hamar rájössz, hogy nagyon jó, ha van otthon.

Miért fogod szeretni?

Az éjjeli lámpa elsősorban azért hasznos, mert világít. Banálisnak tűnhet, de így van, fényt ad, méghozzá pont annyira, hogy az ne legyen zavaró az alvásban, viszont te könnyedén ki tudj lopózni a szobából, miután szemed fénye elaludt. A nagy mennyezeti lámpa egyáltalán nem segít abban, hogy el tudjon aludni a gyerek és ráhangolódjon az esti rutinra.

Az enyhe fény pont elegendő ahhoz, hogy mesét tudj olvasni, illetve együtt nézzétek a könyvekben található illusztrációkat. A baba számára a kialakult rendszer egyfajta biztonságérzetet és állandóságot ad. A napi rutinba akár a fények is beletartozhatnak. Az éjszaka, halvány fény egyet jelent az alvással, míg a nappal az ébrenlétet jelenti. Egy idő után a gyerek automatikusan tudni fogja, hogy a halvány fény azt jelzi, hogy hamarosan eljön az alvás ideje.

Az anyukák számára az is egy pozitívum, hogy a kedves mintákkal ellátott lámpák közül lehet válogatni és hozzáigazítani a babaszoba dizájnjához. Az aranyos minták a gyerek tetszését is hamar elnyerik. Ha már nagyobb, akkor akár ő is segíthet a megfelelő kiválasztásában.

Miért szereti a gyerek?

Ahogy fentebb is említettük egyfajta biztos ponttá válhat a lámpa a napi rutin során. Emellett védelmező szerepe is lehet neki. A nagyobb gyerekek élénk fantáziájuk miatt ugyanis könnyen elképzelik azt, hogy az ágy alatt vagy a szekrényben szörnyek rejtőznek, akik csak arra várnak, hogy elő tudjanak ugrani, ha anya és apa kiment a szobából és jól megijesszék őket. A lámpa fénye azonban megóvja a gyereket, hiszen a szörnyek félnek a lámpafénytől. A helyének megválasztásakor viszont nagyon átgondoltnak kell lenni, hiszen a nagyobb gyerekek könnyen ledönthetik vagy leránthatják ezt a kiegészítőt, ami nemcsak balesetveszélyes, hanem akár a készülék törését is eredményezheti.

A babaszoba kiegészítői

A leendő szülőket általában rengeteg tanáccsal látják el a környezetükben élők, ami nem feltétlenül segít, hiszen nehéz kiigazodni az eltérő vélemények rengetegében. Ha valami kimaradna, akkor sem kell megijedni, hiszen a legtöbb dolgot viszonylag egyszerűen, egy-két nap alatt be tudjátok szerezni. Természetesen az is nagy segítséget jelent, ha sokat olvastok a témában és szakértők véleményének is utánanéztek.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés