Connect with us
Hirdetés

technokrata

Konténeres sittszállítás: milyen árakkal találkozhatunk a 21. kerületben?

konténeres sittszállítás 21. kerület

LifeStyle

Konténeres sittszállítás: milyen árakkal találkozhatunk a 21. kerületben?

Konténeres sittszállítás: milyen árakkal találkozhatunk a 21. kerületben?

Ha nagy mennyiségű hulladék elszállításáról van szó, akkor nincs jobb megoldás a konténereknél. Ez a szolgáltatás már a 21. kerületben is elérhető, sőt, már több, mint 20 éve használják magánszemélyek, cégek, társasházak és önkormányzatok. Az egyeztetés egyszerű és gyorsan megérkezik a konténer is.

Mi befolyásolja a költségeket?

A sittszállítás egy gyors és hatékony megoldás a hulladék elszállítására. Nincs ez másképp a 21. kerületben sem, ahol a költségeket szintén a konténer mérete határozza meg a legjobban. 3 és 12 köbméter közötti változatok érhetőek el. Természetesen az dönti majd el, hogy melyik lesz az ideális választás, hogy mégis mennyi hulladékot kell elszállítani. Az egyik legjobb megoldás, ha nagyobbat kérünk, mint amit elsőre kikalkuláltunk. Jobb biztosra menni, hogy ne kelljen a szállítónak majd kétszer fordulnia.

Általában a rendelést érdemes 1-2 nappal a felmerülő igény előtt leadni, hogy csúcsidőszakban ne kerüljünk abba a kellemetlen helyzetben, hogy a hulladékot még napokig kerülgetni kell, mert nem sikerült időben konténert szerezni. A folyamat egyébként nagyon gyors. A rendelés egyeztetése során csupán négy adatot kell megadni: a szállítás helyét, idejét, a konténer méretét és a hulladék összetételét.

A szállítás helye természetesen az a cím, ahol a munkálatok zajlanak és a hulladék található. Időpontnak mindenképpen olyat adjunk meg, amikor mi is a helyszínen tudunk tartózkodni. A konténer méretéről már beszéltünk (a nagyobb sokszor jobb), a hulladék összetételét pedig mindig részletesen írjunk le a telefonos egyeztetés során. Ez azért fontos, mert vannak olyan anyagok, elemek, amelyeket nem lehet ilyen módon szállítani.

Bárki számára elérhető a szolgáltatás

Ahogy azt már a bevezetőben is említettük: magánszemélyek, társasházak, cégek és önkormányzatok is egyaránt rendelhetnek konténert. Van pár tényező, amire azonban oda kell figyelni. Ilyen például az, hogy mégis hol lesz a konténer elhelyezve. Ha nincs udvar és/vagy túl kicsi a rendelkezésre álló terület, akkor közterületen kell lerakni a tárolót.

Ehhez közterület-használati engedélyre van szükség, amit mindig a megrendelőnek kell beszereznie az illetékes önkormányzattól. Ha van udvar, elegendő hely, akkor egyszerűbb a dolgunk. Csupán arra kell figyelni, hogy a teherautó majd maga mögé fogja lehelyezni a konténert, így legalább két személyautónyi területre van szükség.

Kerüljük a veszélyes hulladékot

Vannak anyagok, tárgyak, amelyek semmiképpen nem kerülhetnek bele a konténerbe. Ilyen például az olaj, olajos rongy és textíliák, használt étolaj, növényvédő szerek, vegyi anyagok, festékek, tinták, autó- és teherautó-gumi, akkumulátor, TV és más híradástechnikai eszközök.

Az egyeztetés során feltétlenül kérjünk erről egy részletes listát, hogy mindenképpen elkerüljük a későbbi kellemetlenségeket a szállításnál.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés