Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csomagolás: fontos lépés a költöztetés megkezdése előtt

csomagolás költöztetés szállítás

LifeStyle

Csomagolás: fontos lépés a költöztetés megkezdése előtt

Csomagolás: fontos lépés a költöztetés megkezdése előtt

A csomagolást a költöztetés nulladik lépésének is lehetne nevezni, mely kihagyhatatlan! Enélkül is lehet szállítani bútorokat. Sőt, utánfutón is lehet, mindenféle rögzítés és óvintézkedés nélkül. De érdemes?

A költöztetés nulladik lépése: a csomagolás

Egy költöztetés előkészületeibe már akkor bele kell vágnunk, amikor még a közelben sincs a teherautó. Sokkal hamarabb elkezdődik a folyamat! Már azzal, hogy megtervezzük, mit és hogyan kell előkészítenünk a nagy útra. Tehát akkor, amikor a csomagolás és pakolás menetét meghatározzuk.

Érdemes már jóval a költöztetés napját megelőzően megtervezni a vagyontárgyaink és bútoraink előkészítésének ütemezését. Amennyiben nem szeretnénk az utolsó pillanatra hagyni mindent (nem érdemes), akkor heti bontásban előre érdemes meghatározni, hogy mikor mit rakunk el, mely területtel, mely helyiséggel kell végeznünk.

Ha erre nem szánunk időt, akkor könnyen elcsúszhatunk a munkával, ami kapkodást eredményez. Ez nemcsak hatalmas stressz lehet számunkra, de így könnyebben leszünk figyelmetlenek is, aminek akár a bútoraink és egyéb vagyontárgyaink sérülése is lehet a következménye. Ne hagyjunk mindent az utolsó pillanatra!

Csomagolási tippek költözéshez

Ahhoz, hogy mindent biztonságban tudhassunk a költöztetés során, megfelelően be kell csomagolnunk mindent. Hogy ez ne maradjon el, hoztunk pár tippet, amiket betartva megfelelően elő lesz készítve minden.

  • Kartondobozt, ne kukászsákot! Ha valamit el akarunk pakolni, akkor soha ne zsákba tegyük. Abban ugyanis védtelen lesz. Könnyen megnyomódhat, ha törékeny, akkor eltörhet, kiszakadhat a zsák, és így tovább. A kartondobozban a legnagyobb ellenség a tér lesz, ezért szükségünk lesz térkitöltőre is azoknál, ahol nem pakoljuk teljesen tele őket. Ez lehet ruha, papír vagy egy kifejezetten erre gyártott anyag.
  • A buborékfólia fontos! A törékeny vagyontárgyakhoz a legjobb, ha buborékfóliát használunk. Ez nagyon jó védelmet képes nyújtani. Csak ne felejtsük el ragasztószalaggal rögzíteni, nehogy útközben lejöjjön például egy csillárról vagy bármi egyéb törékenyről.
  • A bútorokat is elő kell készíteni! Sokan főleg az apróbb, dobozokba szánt tárgyakra gondolnak csak, de vannak olyan bútorok is, melyek előkészítést igényelnek. Az antik darabok például, vagy amelyeken kényes, könnyen koszolódó részek is vannak. Előbbi esetén a buborékfólia és az élvédő karton használata is fontos, utóbbinál pedig a zsugorfólia tehet jó szolgálatot.

Természetesen egy jó költöztető odafigyel a csomagolásra is, és csak akkor folytatja a felpakolást a teherautóra, ha megfelelően elő van készítve a bútor. Nem véletlen van sok esetben zsugor- és buborékfólia is a teherautókon a profi cégeknél.

Bízhatjuk szakemberekre is

Ha nem akarunk vagy nem tudunk mindezzel foglalkozni, akkor bízhatjuk a szakemberekre is. Egyes költöztető cégek szolgáltatásként kínálják ezt a megoldás. Ha igénybe vesszük, akkor garantáltan jó kezekben lesz minden vagyontárgyunk, és nem lesz gond a csomagolás és a költöztetés során sem.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés