Connect with us

Hirdetés

technokrata

A cégek telephely-változtatását csak alapos előkészület után érdemes kivitelezni

irodaköltöztetés

LifeStyle

A cégek telephely-változtatását csak alapos előkészület után érdemes kivitelezni

A cégek telephely-változtatását csak alapos előkészület után érdemes kivitelezni

Egy cég életében eljöhet az a pillanat, amikor nem lehet tovább húzni a költözést. Ennek számtalan oka lehet, azonban sokszor hatékonysági kérdés, mivel vagy túl nagy, vagy túl kicsi az adott telephely, illetve az is előfordul, hogy jobb helyszín szükséges, mint a jelenlegi.

Az új helyszín megválasztása kulcsfontosságú, mivel figyelemmel kell lenni a munkavállalók és a cégvezetők lakóhelyére, a beszállítókra és az ügyfelekre is. Emellett pedig maga a költözés lebonyolítása is időigényes és bonyolult feladat, melyet alaposan elő kell készíteni és csak profi céggel javasolt lebonyolítani.

Segítség, kinőttük az irodát!

Ha már csak plusz asztalok biztosításával tudja leültetni a kollégákat és egymáson esnek át az alkalmazottai, akkor a Promove azt javasolja, hogy eljött az irodaköltöztetés ideje! Gyakran a kényelmetlen munkakörnyezet az oka a növekedés visszaesésének, a kollégák kreativitás csökkenésének, ez pedig semmiképpen nem szolgálja a cég érdekeit. Ha már nem tudja, hová tegye az új gyártógépet, vagy hol tudja lebonyolítani az üzleti tárgyalását, akkor azonnal kezdje el keresni az új telephelyet!

Az iroda kong az ürességtől, feleslegesen fűtjük a helyiségeket

Profilt váltott, vagy online térre terelte a forgalmat? Gyakran szembesülünk azzal, hogy már nem gazdaságos fenntartani a korábbi telephelyet, azonban érzelmileg még ragaszkodunk hozzá. Ilyenkor érdemes egy nagy levegőt venni és nem félni a változástól. Egy kisebb iroda otthonosabb és nem mellesleg költséghatékonyabb, a bevétel szempontjából pedig nem okoz visszaesést.

Állandó parkolási problémák? Az ügyfelek néhány kör után továbbállnak?

Az üzlethelyiség lokalizációja létfontosságú. Elérhető helyen kell lennie, lényeges, hogy könnyen lehessen parkolni és illő legyen az üzlet arculatához. Ha a telephely egy rossz környéken található, akkor sokan már a cím megláttakor elállhatnak az üzlettől. Ugyanez lehet a helyzet, ha egy túlságosan elit környékre költözünk. Mindig találjuk meg az ügyfeleinkhez passzoló miliőt.

Ha megvan az új telephely vagy iroda, jöhet a tervezés!

A költözés megtervezésének első lépése a költöztető cég kiválasztása legyen. Ehhez pedig érdemes kijelölni egy koordinátort, aki az elejétől fogva a végéig kézben fogja tartani a dolgokat és mindig tudja, hogy éppen mi a következő lépés.

Fel kell mérni a költöztetendő dolgokat és tervet kell készíteni a kivitelezésre

Részletesen össze kell írni a cég minden dolgát, a dokumentumokat, a bútorokat, a gépeket, így látható, hogy mekkora autó szükséges, vagy hogy mennyi ideig fog tartani a költözés. A dobozoláskor mindent fel kell címkézni, így a költöztetők pontosan oda rakják a dobozt, ahová szántuk. Hétvégére időzített költözés esetén a munkaidő-kiesés csökkenthető.

Egy új telephely új lehetőség, új lendületet adhat a cégnek, ezért nem érdemes sokáig halogatni. Ha a fenti problémák már jelentkeznek a vállalkozás életében, akkor itt az ideje szétnézni az ingatlanpiacon és bérelni vagy vásárolni egy másik irodát.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés