Connect with us

Hirdetés

technokrata

A vonóháromszög karbantartását nem szabad elfelejteni

vonóháromszög

LifeStyle

A vonóháromszög karbantartását nem szabad elfelejteni

A vonóháromszög karbantartását nem szabad elfelejteni

Vannak olyan eszközök, amelyekről hajlamosak vagyunk megfeledkezni, mégis sűrűn használjuk őket. A vonóháromszög is ilyen kiegészítőnek számít, amire gyakran szükség van, de az állapotát már sokkal kevesebb alkalommal szoktuk ellenőrizni. Szerencsére ha baj van, könnyen pótolhatjuk a tartozékokat.

A vonóháromszög tartozékok széles palettája

Ugyan egy ilyen kiegészítő elsőre elég egyszerűnek tűnik, a használatáról nem is beszélve, mégis több olyan pontja van, ami könnyen megsérülhet vagy elhasználódhat. A pótlásuk egyszerűen megoldható, elég megnézni a Weber Autotechnik vonóháromszög kínálatát, és máris elkezdhetjük a beszerzést. Fontos, hogy mindig legyen a garázsban, a műhelyben tartalék minden egyes kiegészítőből, hogy a vonóháromszög használata zökkenőmentes legyen.

Mik ezek a tartozékok, amelyek hajlamosak elhasználódni? Ilyen például a hegesztőszem, ami több méretben is elérhető a piacon. De a csapszegről sem szabad megfeledkezni, ami szintén könnyen megsérülhet, és idővel elhasználódhat. Az egyik legfontosabb része az egész vonóháromszögnek a vonóháromszög-rugó, ami nagy szerepet játszik a vontatásban, hogy az egész zökkenőmentesen, stabilan történjen. Ott vannak még a vonófejek, vonószemek, amelyek között találhatunk olyat, ami hegeszthető.

Talán a vonófej az, ami az egyik legfontosabb, mivel nélküle az egész vontatás nem lenne lehetséges. Többféle méret, kialakítás és gyártó közül lehet válogatni, így érdemes alaposan elgondolkodni, hogy mégis melyiket fogjuk választani, mi kerül fel a vonóháromszögre. Az eszköz állapotát ajánlott rendszeresen ellenőrizni, ahol alaposan megvizsgáljuk az egyes alkatrészeket. Ha valamelyiken az elhasználódás jeleit véljük felfedezni, akkor ne halogassuk a cserét, javítást. Ezzel valójában csak a biztonságból spórolnánk, amit nem érdemes megkockáztatni se rövid, se hosszú távon.

Minőségi alkatrészekkel a dolgunk is könnyebb lesz

Nem csak az elhasználódás lehet az egyetlen veszély, hanem az is, ha a régi elemeket olcsó, rossz minőségű darabokkal pótoljuk. Ezzel tulajdonképpen nem egy valódi megoldást alkalmazunk, mivel ezekben a tartozékokban nem lehet megbízni hosszú távon. Nem mindegy, hogy honnan szerezzük be a szükséges termékeket. Külföldi, általában távol-keleti oldalakon könnyedén találhatunk csábítóan olcsó eszközöket, de ezeket jobb elkerülni, mert a gyakorlatban egyáltalán nem jelentenek segítséget.

Rendszeres használat, rendszeres karbantartás

Ahogy a különböző járműveket, úgy magát a vonóháromszöget is ajánlott minden egyes nagyobb utazás, vontatás után ellenőrizni. Jobb a problémákat megelőzni, és még a komolyabb meghibásodás, törés előtt kicserélni a sérült tartozékokat. Szerencsére ma már több forrásból is gyorsan beszerezhetjük a szükséges termékeket. Érdemes némi tartalékot is otthon tartani, hogy a javítás, a karbantartás gyors legyen.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés