Connect with us

technokrata

Hogyan válassz izzadásgátlót?

női dezodor izzadásgátló

LifeStyle

Hogyan válassz izzadásgátlót?

Hogyan válassz izzadásgátlót?

A mai cikkünkben egy igazán izzasztó kérdéssel fogunk foglalkozni, ami nem más, mint hogy hogyan válassz magadnak olyan izzadásgátlót, amely használatának köszönhetően nem kell majd aggódnod az esetleges kellemetlen szagok miatt.

Mielőtt azonban ebbe belevágnánk, beszéljük át, miért is izzadunk!

A verejtékmirigyeken keresztül távozó, vízből és ásványi sókból álló izzadtság legfőbb célja, hogy lehűtse a sportolás miatt vagy valamilyen más okból (pl. stressz) túlhevült testet.

Sokan egyébként ezt a folyamatot a hónaljhoz kötik, pedig a verejtékmirigyek csupán 1%-a található meg itt. Ennek ellenére az ezen a területen történő izzadás okozhatja a legtöbb kellemetlenséget. Ez ugyanis egy olyan felület, ahonnan nehezebben párolog el a nedvesség.

Főként ezért is érhető el például a DOUGLAS női dezodor kínálatában, az egyéb webáruházakban és a drogériákban is rengetegféle dezodor és izzadásgátló. Ezeknek a többsége azonban alumínium-oxidot vagy ennek valamilyen származékát tartalmazza, ami az izzadást fizikailag akadályozza meg.

Ez lényegében annyit jelent, hogy az oxidszemcsék a bőrre kerülve egy vékony bevonatot képeznek, amellyel eltömítik a verejtékmirigyek kivezető nyílását, és ezáltal akadályozzák meg a toxikus anyagok távozását a szervezetből. Ennek köszönhetően pedig akár 24 óráig is képesek megvédeni az izzadás okozta kellemetlenségektől.

Mi a gond ezzel a módszerrel?

Nos, leginkább az, hogy alumínium-oxid hajlamos megzavarni a verejtékmirigyek működését, amelynek köszönhetően a bennük termelődő váladék nem tud megfelelően a szabadba ürülni. Ezáltal pedig olyan nem kívánatos problémák merülhetnek fel, mint amilyen például az allergia.

Ha úgy tapasztalod, hogy a bőröd különösen érzékeny, és hajlamos allergiás tüneteket, kiütéseket, illetve foltokat produkálni, akkor lehetőség szerint próbálj meg csak bizonyítottan természetes anyagokból álló dezodorokat és izzadásgátlókat használni, amelyek egyébként a DOUGLAS kínálatában szintén megtalálhatóak.

Mi a helyzet a dezodorokkal?

A dezodorok az izzadásgátlókkal ellentétben nem tartalmaznak izzadást megállító, aktív összetevőket, hanem az izzadságban lévő baktériumok által okozott kellemetlen szagokat a különféle illatanyagok, például a teafaolaj segítségével semlegesítik.

Cseréld folyamatosan a márkákat!

Akár egy dezodorra, akár egy izzadásgátló sprayre esik majd a választásod, azt ne feledd, hogy nem túl szerencsés, ha hosszabb ideig ugyanazt a márkát használod. Így ugyanis a bőröd nagy valószínűséggel hozzászokik majd az adott termékhez, amelynek köszönhetően nem igazán fogod érezni a hatását.

Amint elfogy tehát az egyik dezodorod, cseréld le egy másikra, vagy akár az is egy megoldás lehet, ha naponta váltogatod a termékeket!


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés