Connect with us

Hirdetés

technokrata

CES 2020: Ilyen a L’Oréal legújabb beauty tech innovációja

L’Oréal

Kütyük

CES 2020: Ilyen a L’Oréal legújabb beauty tech innovációja

CES 2020: Ilyen a L’Oréal legújabb beauty tech innovációja

Perso, az első 3in1 eszköz, amely személyre szabottan készíti el a termékeket

Valós időben értékeli a bőr állapotát, a levegő minőségét, páratartalmát, szennyezettségét és készít személyre szabott bőrápolót, ajakrúzst és alapozót a L’Oréal új megoldása, amit a világ egyik legnagyobb technológiai újdonságokat felvonultató kiállításán, a las vegas-i CES-en mutattak be.

A Perso egy mindössze fél kilogramm súlyú és 16,5 centiméter magas eszköz, amely négy lépésben készíti el a bőrápolóhoz, ajakrúzshoz és alapozóhoz a személyre szabott keveréket. A Perso tanulásra is képes: minél többet használják, annál tökéletesebb terméket készít.

A 2020-as las vegas-i CES-en bemutatott Perso hidratáló eszköz az egyedülálló 3-az-1-ben technológiát alkalmazó rendszer bevezetésének első fázisa. Az eszköz egyedi rúzs és alapozó formulákat is képes létrehozni.

„A L’Oréal az egyik legmegbízhatóbb név a szépségiparban, és a Perso-val közvetlenül fogyasztóink kezébe adjuk a személyre szabott technológiát”

– mondta Guive Balooch, a L’Oréal Technológiai Inkubátorának vezetője.

„Tudjuk, hogy a testreszabás alapja az egyedi bőrtípus, a személyes igények, valamint a környezeti hatások ismerete. Ez az eszköz mindennek eleget tesz. A Perso mesterséges intelligenciával dolgozik, így optimalizálja az egyedi formulákat, és a használat során egyre okosabbá válik.”

Hogyan működik a Perso intelligens bőrápoló rendszere?
Szabadalmaztatott, motoros patronrendszerével a Perso négy lépésben készíti el a személyre szabott bőrápoló készítményeket:

  1. Személyes bőranalízis: A felhasználó megnyitja a Perso mobilalkalmazást és fényképet készít okostelefon-kamerájával. A L’Oréal tulajdonában lévő ModiFace technológiáját használva, mesterséges intelligencia segítségével elemzi a felhasználó általános bőrállapotát – a mélyebb ráncokat, a finomabb vonalakat, pigmentfoltokat és a pórusok láthatóságát.
  2. Környezeti értékelés: A Breezometer földrajzi helyzetre vonatkozó adatainak felhasználásával a Perso felbecsüli azokat a helyi környezeti tényezőket, amelyek befolyásolhatják a felhasználó bőrének állapotát, mint például az időjárás, a hőmérséklet, a pollenhelyzet, az UV-index és a páratartalom.
  3. Termékpreferencia: Ezt követően a felhasználó a saját bőrére vonatkozó problémáit, igényeit viszi fel a Perso alkalmazásba, beleértve a finom vonalakat, pigmentfoltokat, bőrpigmentációt, pórusméretet, valamint a bőr ragyogásának és/vagy fakóságának mértékét. A felhasználó megadhatja az előnyben részesített textúrát és hidratációs szintet is, hogy még inkább testre szabja az egyedi hidratáló, szérum, és szem alatti krém összetételét.
  4. Sajátos összetétel és adagolás: Ez a kollektív adat a bőrápolás személyre szabott keverékének elkészítésére szolgál, amelyet tökéletesen adagol az eszköz teteje az egyszerű, tiszta használathoz. A készülék alkalmazkodik a reggeli és esti rutinhoz, ráadásul egy leszerelhető tükrözött tetővel rendelkezik, így a fogyasztóknak lehetőségük van magukkal vinni kisebb-nagyobb adagokat..

A Perso egyedileg tervezett motorrrendszere az eszköz tetején helyezkedik el, ez mozgatja és nyomja össze a formulát a gép alján elhelyezkedő patronokból és juttatja azt el a fenti adagolótálcához.

Rendszeres használattal a Perso AI rendszer képes lesz a bőr állapotának fejlődését követni, informálni a használót arról, hogy mi működik és a következő formulákat a személyes eredmények alapján automatikusan ehhez igazítani.

A Perso jövőbeli sminkszolgáltatása képes lesz a valós időben történő trendinformációk, valamint az ún. color-matching technológia beépítésére a személyre szabott termékkínálatba. A fogyasztók így megtervezhetik maguknak a ruhájuk színének megfelelő rúzsárnyalatot, vagy választhatnak olyat, amely épp trendi a közösségi médiában.

“Tudományos örökségünkre és innovációs vezető szerepünkre építve a L’Oréal ismét fejlett technológiát alkalmaz olyan intelligens szépségápolási termékek és szolgáltatások létrehozásával, amelyek nem csak kielégítik a fogyasztók igényeit, de szinte korlátlan személyre szabhatóságot és pontosságot kínálnak számukra”

– mondta Nicolas Hieronimus a L’Oréal vezérigazgató-helyettese.

“Elkötelezettek vagyunk abban, hogy a L’Oréal vezetővé váljon a Beauty Tech területén – és a Perso a következő lépés ebben az izgalmas utazásban.”

A Perso technológia a L’Oréal sokéves innovatív, a személyre szabott szépség területén szerzett tapasztalatán alapszik. Intelligens rendszere a fogyasztók személyes adatait tiszteletben tartja és átlátható módon szabályozza. A Perso fejlesztését az a L’Oréal Technológiai Inkubátor végezte, akik olyan díjnyertes termékeket tudhatnak maguk mögött, mint például a SkinCeuticals személyre szabott Custom D.O.S.E bőrápolási rendszere, a Le Teint Particulier by Lancôme személyre szabott alapozó platformja, a Color&Co otthoni testreszabott hajfestő rendszer, illetve a La Roche-Posay My Skin Track UV-je, amelyet a 2018-as CES-en mutattak be.

A Perso várhatóan 2021-től lesz elérhető a nagyközönség számára, a L’Oréal egyik vezető bőrápoló márkáján.

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés