Connect with us

technokrata

Milyen munkaüggyel kapcsolatos szakmák léteznek?

munkaüggyel kapcsolatos szakmák

LifeStyle

Milyen munkaüggyel kapcsolatos szakmák léteznek?

Milyen munkaüggyel kapcsolatos szakmák léteznek?

Egy cég esetében, aminek vannak alkalmazottai – pláne, ha sokan vannak, például egy multinacionális vállalat esetében – komoly személyi csoportot kell létrehozni annak érdekében, hogy a munkavállalók adminisztrációs ügyeivel foglalkozzanak.

A legismertebb állások ezen a területen a bérszámfejtő és a HR-es. A következőkben azt mutatjuk be, hogy mi a feladatuk és milyen feltételekkel lehet jelentkezni.

Bérszámfejtő és TB ügyintéző

A bérszámfejtő és TB ügyintéző számítja ki, hogy a bruttó bérünkből mennyit kapunk kézhez a hónap végén. Egy szekszárdi telephelyű cég is adott fel erre vonatkozó hirdetést a Szekszárdállás portálon, hogy betöltse a bérszámfejtői pozícióját.

Az új kolléga feladata lesz az általános bérszámfejtés, TB ellátások elszámolása és a munkaügyi feladatok ellátása. Továbbá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé a bevallások elkészítése, a foglalkoztatottak ki- és bejelentése. Elkészíti az évközi és az év végi zárásokat. Ezeken kívül részt vesz HR feladatokban is: koordinálja felvételt és tanfolyamokat, oktatásokat szervez.

A munka elvégzéséhez szükséges, hogy meglegyen a szakirányú végzettsége, amit bárki megszerezhet egy körülbelül egyéves tanfolyam keretében. Előnyt jelent a korábbi tapasztalat, de pályakezdők is beadhatják jelentkezésüket. Mivel ennek a cégnek vannak külföldi alkalmazottai, ezért külön kérés a tárgyalóképes német nyelvtudás.

A piacképes javadalmazás mellett rugalmas munkaidőt kínál a cég a leendő munkatársának.

Munkaügyi munkatárs

Az előbbi feladatkört sokszor segíti a munkaügyi munkatárs a nagyobb cégek esetében.

Ez a kolléga előkészíti a bérszámfejtést, ellenőrzi az adatokat. További munkaügyi feladatokban is segít, például a beléptetésnél, a kiléptetésnél, a biztosítotti bejelentésben, személyi adatok nyilvántartásában, változások rögzítésében.

Elkészíti a munkaszerződéseket, munkaköri leírásokat, tájékoztatókat. Kezeli és ellenőrzi a munkaidő-nyilvántartást. A munkaviszony létesítésével, valamint megszüntetésével kapcsolatos ügyintézést elvégzi. Kapcsolatot tart fenn a foglalkozásegészségügyi szolgáltatókkal, az előzetes és időszakos alkalmassági vizsgálatokat megszervezi.

Ehhez a munkakörhöz nem szükséges szakirányú végzettség (természetesen előnyt jelent, ha van), de legalább érettségi bizonyítványnak lennie kell, ezért itt is várják pályakezdők jelentkezését.

HR vezető

Az ország egyik legnagyobb HR szolgáltatásokat nyújtó vállalata keres cégcsoportja HR területének irányítására tapasztalt szakmai vezetőt.

Ez a munka nagy felelősséggel jár, hiszen a ki kell dolgoznia a HR stratégiát szoros együttműködésben az operatív igazgatóval és az új stratégiát végre is kell hajtania. A munka elnyeréséhez több körös interjú tartozik. Csak felsőfokú HR végzettséggel lehet jelentkezni és minimum három éves szakmai tapasztalattal. A felelősségi körhöz illeszkedő juttatási csomagot és céges autót kínálnak.

A munkaügyesek cégen belül kedvelt személyek, érdemes kipróbálni magunkat ezekben az állásokban is.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu