Trend lenne a tejmentes táplálkozás és a ToTu?
Azt nem lehet kijelenteni, hogy a tejmentes étkezés trend lenne. Nagyon trendi tejtermékeket fogyasztanak emberek milliói nap mint nap, és újabbnál újabb tejtermékek jelennek meg a boltok polcain. Azt azonban kijelenthetjük, a laktózérzékenyek, tejfehérje-allergiások is tudnak trendin, megalkuvások nélkül étkezni, többek között a magyar fejlesztésű ToTu termékcsaládnak köszönhetően.
“A tojásfehérjéből készült túró-, sajtkrém-, tejföl-, tej-alternatívák zsírt és szénhidrátot nem tartalmaznak, így kiválóan illeszkednek a sportolók, diétázók étrendjébe, és mivel teljesen tejmentesek, a tejtermékekre érzékeny embereken kívül a paleo, keto diéta követői is felhasználhatják őket. Ráadásul állagba, konyhaműveletekre reagálásban azonosak a helyettesített tejtermékekkel, és semleges illatuk, ízük is sokrétű alkalmazásukat teszi lehetővé”
– mondta Dr. Németh Csaba a ToTu termékeket gyártó és fejlesztő magyar vállalat részéről.
Széles körű felhasználhatóságát mi sem bizonyítja jobban, mint a hetente megjelenő színes ToTu-s receptek sokasága, melyek közül az itt közzétett „tonhalas ToTu-s nokedli” Szabó Anita konyhájából a nyár végéhez közeledve a tengerpart hangulatát igyekszik megidézni a magyar konyhákban.
Hozzávalók:
a tonhalas ToTu-s nokedlihez személyenként:
a nokedlihez:
- 10 dkg főtt tojásfehérje rúd (Body tojás)
- 1 tojás
- 2 dkg zsír (mindegy milyen)
- 4 dkg nyílgyökérliszt (esetleg tápióka vagy manióka liszt)
- fél teáskanál tintahal tinta sűrítmény
- 1/2 csapott kávéskanál só
a krémhez:
- 5 dkg ToTu rögös
- 5 dkg ToTu krém
- 1-2 teáskanál citromlé
- 4 dkg kókuszolaj
- fél dl forró víz
- só
továbbá:
- 15 dkg tonhalkonzerv sós lében
- citromlé
- snidling
A nokedli valamennyi hozzávalóját turmixgépbe téve egynemű masszává dolgozzuk. Sós, forró, de nem lobogó vízbe szaggatva 2-3 perc alatt megfőzzük (ha feljön a víz színére, már szedhetjük is ki, ha túl sokáig fő, szétmállik, így viszont tökéletes nokedli állagú marad). Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. A krém hozzávalóit turmixgépben krémesre dolgozzuk. Az étel elfogyasztásakor összekeverjük a nokedlit, a leszűrt tonhalkonzervet és a krémet. Megszórjuk apróra vágott snidlinggel, és meglocsolhatjuk még egy kis citromlével.
A tejtermék helyettesítőket előállító cég honlapján többet is megtudhatunk innovatív munkafolyamataikról, míg a Facebook oldalukon tojásmentes receptekkel is találkozhatunk.
____________________________________________________________________________
További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!
