Connect with us

technokrata

A fogyasztásmérők tulajdonságai és típusai

fogyasztásmérő

LifeStyle

A fogyasztásmérők tulajdonságai és típusai

A fogyasztásmérők tulajdonságai és típusai

A fogyasztásmérő eszközök segítségével könnyedén ellenőrizhetjük az elfogyasztott áram mennyiségét. Cikkünkben megmutatjuk, mit érdemes tudni ezekről a berendezésekről, és hány féle típusával találkozhatunk a háztartásokban.

A fogyasztásmérők funkciója

A különböző fogyasztásmérő eszközök segítségével nyomon követhetjük, hogy mennyi áramot fogyasztottunk el egy adott időn belül, melyet kilowattórában (kWh) mérnek.

A hitelesített fogyasztásmérőkön túl is van azonban élet. A dugaljba dugahtó fogyasztásmérő és almérők eszközök könnyedén megmutathatják, hogy melyik háztartási eszköz mennyi áramot fogyaszt. A dugaljba dugható változatok előnye, hogy könnyen telepíthetőek, egyszerűen a dugalj és az elektronikai cikk közé kell csatlakoztatni őket.

A fogyasztásmérő ezáltal segít, hogy figyeljük a háztartási gépek, robotgépek fogyasztását. Ennek köszönhetően elkerülhető a túlfogyasztás és a magas áramszámla. Segítségükkel fel tudjuk mérni, hogy egy-egy készülék mennyi áramot fogyaszt használat és készenlét közben, ez alapján pedig mérlegelhetjük, hogy mikor kerüljenek teljesen kikapcsolt állapotba, vagy mikor térjünk át egy modernebb, energiatakarékosabb változatra.

Fontos funkciója ezeknek a fogyasztásmérő eszközöknek, hogy használatukkal könnyebb kiszűrni a hibás készülékeket is, hiszen ha azok készenléti állapotban is sokat fogyasztanak, érdemes gyanakodni. Egy nem megfelelően működő elektronikai cikk pedig nemcsak drága számlát, hanem akár életveszélyes baleseteket is okozhat. Ezért egy ilyen mérőberendezés igen hasznos kelléke lehet bármely otthonnak.

Ellenőrizze otthoni áramfogyasztásának mértékét a VasMuszakiBolt.hu fogyasztásmérő eszközei segítségével!

Így használhatóak az eszközök a fogyasztás mérésére

A fogyasztásmérő használata közel sem bonyolult vagy veszélyes. Mindössze arra kell ügyelni, hogy a vizsgálni kívánt elektronikai berendezés és konnektor közé megfelelően csatlakoztassuk. Ez lehet televízió, robotgép, porszívó vagy akár éjjeli lámpa is.

A digitális típusú fogyasztásmérőkön ilyenkor a kijelzőről olvashatjuk le a mért adatokat. Ezek a teljesítmény, a feszültség, valamint a valódi fogyasztás kWh-ban számolva. Így mérhetjük, hogy a berendezés megfelelően működik-e, és nem fogyaszt-e felesleges áramot.

A mérőeszköz akár az elektromos energia euróban történő költségét is képes kimutatni, így átváltva kiszámíthatjuk, mennyi mínuszt jelent ez hónap végén a kiadásaink során.

A fogyasztásmérők típusai

A már említett digitális fogyasztásmérő egyszerű használata és részletes adatai miatt népszerű választás. A digitális képernyőről könnyen leolvashatóak a szükséges adatok, és naprakész információkat tudhatunk meg az áramfogyasztás minőségéről és mennyiségéről.

A hagyományos, nem digitális kijelzős eszközök, azaz almérők egy számlálóval vannak ellátva, melyeken ugyanúgy tájékozódhatunk arról,hogy háztartásunk mennyi áramot fogyaszt egy adott időszakon belül. Hátrányuk, hogy bekötésükhöz minden esetben szakember szükséges, így amennyiben egyszerűbb, gyorsabb és családunk minden tagja számára könnyen kezelhető eszközt keresünk, úgy célszerűbb a dugaljba dugható fogyasztásmérőket választani.

Ezen termékek bármelyikét is választjuk, garantáltan részletes képet kaphatunk arról, mely elektronikai cikkektől érdemes megszabadulni, és melyik biztosít remek szolgálatot energiahatékonyság szempontjából.

Tekintse meg a VasMuszakiBolt.hu széles kínálatát, és szerezzen be hasznos fogyasztásmérő eszközt, hogy csökkentse a számláját, és megelőzze az esetleges elektromos áram okozta baleseteket!

Tovább
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés

Hirdetés

További LifeStyle

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Smart home

Érkezik a leggyorsabb videócsengő

2022. június 28. kedd
klímaberendezések
google

SmartWatch

Menő szíjakkal jön a Google Pixel Watch

2022. június 23. csütörtök

Smart home

Ilyen szempontok alapján választunk klímát

2022. június 22. szerda
ikea

Kütyük

Bakelitlejátszót dobott piacra az IKEA

2022. június 16. csütörtök

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu