Connect with us

technokrata

Bízzuk profikra a munkaerő-közvetítést

munkaerő-közvetítés hard és soft skillek

LifeStyle

Bízzuk profikra a munkaerő-közvetítést

Bízzuk profikra a munkaerő-közvetítést

A munkaerőpiac napról napra változik, attól függően, hogy éppen milyen igényeket kell kielégítenie a folyamatosan növekvő iparnak. A szaktudás és a munkatapasztalat azonban továbbra is olyan fontos tényezők, amelyeket a munkaerő-közvetítők is elsődleges szempontnak tartanak.

A munkaerő-közvetítés már a hard és soft skilleket is figyelembe veszi

A modern világunkban a munkaerőpiac olyan irányba fejlődött, ahol már nemcsak a szaktudás számít, hanem nagyon fontosak az úgynevezett soft skillek, azaz puha készségek, mint az empátia, a felelősségvállalás és az együttműködési készség is. A WHC munkaerő-közvetítés szolgáltatása által olyan kiváló szakemberekre tehetünk szert, akik a hard és soft skillek terén is kiemelkedőek. A toborzás és kiválasztás mindig rendkívül idő- és energiaigényes feladat, ezért jobb, ha profikra bízzuk annak elvégzését.

A munkaerő-felvétel jelentős erőforrást szív el a HR osztálytól, nem beszélve az ezzel járó rengeteg papírmunkáról. Amennyiben a kiszervezés által kapacitás szabadul fel, a fókusz sokkal inkább a vállalat céljaira fókuszálódik.

Mit is takarnak a hard skillek?

Ezek olyan képességek, amelyek könnyedén számszerűsíthetőek és meghatározhatóak. Azokat a készségeket soroljuk ide, amiket valamilyen tanulási folyamat során sajátítunk el. A szakmai képzettség, az idegen nyelvek ismerete vagy a közgazdasági szakismeretek mind ide sorolhatóak. Ugyancsak kemény készség a programozási nyelvek ismerete, a vérvétel végrehajtása vagy a bonyolult gépek kezelése, amelyek betanulást igényelnek.

Nagyon fontosak ezek az ismeretek ahhoz, hogy el tudjuk végezni a munkánkat, illetve később ezek a tapasztalatok adják majd a szakmai tudásunkat, rálátásunkat. Általában ezek az elsődleges követelmények, amiket egy pozíció meghirdetése során meghatároznak, illetve az álláskeresők is ezeket az elvárásokat láthatják a feladott álláshirdetésekben.

A soft skillek lényege

A soft skillek olyan szubjektív készségek, melyek a hard skilleknél nehezebben számszerűsíthetőek és meghatározhatóak. Inkább a személyes szokásokat és tulajdonságokat sorolhatjuk ide, mint a kommunikációs készségek, az empátia, a vezetői készségek, a rugalmasság vagy az alkalmazkodóképesség. Puha készség például a felelősségvállalás, a megbízhatóság, a csapatmunka, a konfliktuskezelés, illetve a munkamorál. Nem hagyhatjuk ki a felsorolásból az időmenedzsmentet és a tanulási hajlandóságot sem.

Amennyiben a munkaerő-közvetítés mellett döntünk egy új pozíció feltöltésekor, nagyon fontos a megfelelő munkaköri leírás meghatározása, ami által a szolgáltató ki tudja választani a legideálisabb jelöltet. Egy interjú során a jelentkezők bizonyíthatják rátermettségüket a készségek felsorolásával az önéletrajzukban, illetve a valóságból merített szituációs történetek elmesélésével, amelyet átéltek. A soft skillek napjainkra közel olyan fontossá váltak, mint a hard skillek, azonban a megfelelő szaktudás, a szakmai rátermettség továbbra sem elhanyagolható.

Tovább
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés

Hirdetés

További LifeStyle

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Smart home

Érkezik a leggyorsabb videócsengő

2022. június 28. kedd
klímaberendezések
google

SmartWatch

Menő szíjakkal jön a Google Pixel Watch

2022. június 23. csütörtök

Smart home

Ilyen szempontok alapján választunk klímát

2022. június 22. szerda
ikea

Kütyük

Bakelitlejátszót dobott piacra az IKEA

2022. június 16. csütörtök

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu