Connect with us

Hirdetés

technokrata

A nikotin pozitív hatásai az egészségünkre

hevítő rúd nikotin

LifeStyle

A nikotin pozitív hatásai az egészségünkre

A nikotin pozitív hatásai az egészségünkre

Ha valakinek szóba hozzuk a nikotint, garantáltan a dohányzás jut róla az eszébe. Ez nem meglepő, hiszen elsősorban ilyen módon juttathatjuk a szervezetünkbe ezt az izgalmas anyagot. De vajon milyen pozitív tulajdonságai vannak a nikotinnak, amik kifejezetten előnyösek az egészségünk szempontjából?

Jó a beleknek és az agynak

Maga a nikotin a növényeknek egy védekező mechanizmusa, ami azt szolgálja, hogy az állatok ne fogyasszák el. Mind a koffein, mind a nikotin kialakulása ennek köszönhető, és élénkítő hatásukon túl nagyon sok előnnyel járnak az emberi szervezetre nézve. Régen nikotintartalmú növényekkel kezelték a különféle bélbántalmakat és nagy fokú hatékonyságot mutatott a Crohn-betegek kezelésében is. A közhiedelemmel ellentétben, nemcsak a dohány tartalmaz nagy mennyiségű nikotint, hanem a padlizsán, a krumpli, valamint a karfiol is bővelkedik benne.

A hasi panaszokon túl az agyműködésre is nagyon pozitív hatást gyakorol, hiszen felpörgeti a gondolkodást és a különböző agyi tevékenységeket. Serkenti a gondolkodást, valamint a dopamin termelését az agyban. A koncentrációra, valamint a tűrőképességre is nagyon pozitív hatással van, mivel megfigyelték, hogy nikotin fogyasztása mellett összeszedettebbek és koncentráltabbak voltak a kísérletben résztvevők.

Mindemellett nemcsak a bélpanaszokra van pozitív hatással, hanem az étvágyat és csökkenti. Nem véletlen, hogy az emberek jelentős része étkezés után rágyújt egy cigire, mivel serkenti az emésztést, és mintegy desszertként fogyasztva segít megelőzni a további éhségérzetet. Nem véletlen, hogy a többség számára ismerős az érzés, amikor a nikotinról való leszokás után, jelentősen felszaladnak azok a bizonyos kilók.

Nem csak cigivel a juthatunk hozzá

Szinte magától értetődik, hogy elsősorban a dohányzással juthatunk nikotinhoz, de nem ez az egyetlen, kizárólagos forrása. Mivel ez meglehetősen egészségkárosító, így a legkevésbé sem ajánljuk kipróbálásra, sokkal inkább valamilyen alternatív és kevésbé veszélyes móddal érdemes próbálkozni. A különböző, leszokást segítő eszközök veszélytelen és azonnali megoldást jelentenek a nikotin bejuttatására a szervezetbe. Ilyenek például a nikotinos rágó vagy tapasz, a nikotin spray-k, valamint ide sorolhatjuk akár a Finom Füstnél kapható hevítőrudakat is.

Ha nem szeretnéd a dohányzás káros hatásainak kitenni magad a továbbiakban, akkor mindenképp javasoljuk, hogy ismerkedj meg közelebbről a hevítőkészülékekkel és hevítőrudakkal. A Finom Füstnél sok információra és igen széles kínálatra lelhetsz, ha érdekel a téma. Ezek a füstmentes alternatívák vagy dohányalappal készülnek, vagy hozzáadott nikotinsót tartalmaznak.

Sőt, ha igazán különleges változatra vágysz, akkor érdemes kipróbálni az ízesített rudakat.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés