Connect with us

technokrata

Gyertyaöntés házilag

gyertyaöntés

LifeStyle

Gyertyaöntés házilag

Gyertyaöntés házilag

Dekoratív, kellemes hangulatot árasztó illatgyertyák saját otthonodban is készíthetőek. Az ilyen gyertyák nagy előnye, hogy az ízlésednek megfelelő illatban, formában és színben alkothatók meg, ráadásul a tevékenység kikapcsolódásnak sem utolsó. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan készíthetsz gyertyát saját kezűleg!

DIY gyertyák ajándékba vagy saját célra

Gyertyát saját örömödre vagy akár ajándékba is csinálhatsz. Óriási előnye, hogy olcsón és rövid idő alatt megoldható, az eredmény pedig magával ragadó lesz. A lehetőségek sora szinte végtelen, a gyertyaöntés az a tevékenység, aminek tényleg csak a fantáziád szabhat határt. Nem véletlenül tartják a gyertyaöntést az egyik legnépszerűbb hobbitevékenységnek. A gyertya készítésének 8 lépését most eláruljuk neked is. Íme:

1. A viasz kiválasztása

Az egyes viasztípusokkal más és más módokon lehet dolgozni. A legkönnyebben a szójababból készülő szójaviaszt lehet kezelni, amely abszolút természetes alapanyag. A paraffinviasz olcsó, ugyancsak egyszerűen alkalmazható, jól olvad és különböző illatokban elérhető. Ugyanakkor számos vegyi anyagot tartalmaz.

A méhviasz természetes anyag, környezettisztító hatással rendelkezik, ám nem lehet illatosítani és nehezen is olvad. A Soapcenter webshop gyanták és viaszok választéka igen széles, az összes említett fajta megtalálható a kínálatban.

2. A terep előkészítése

Az asztalt vagy a padlót fedd le újságpapírral vagy törölközőkkel, és készíts a közeledbe némi meleg vizet is.

3. A forraláshoz szükséges eszközök beszerzése

A forraláshoz szükség lesz egy forralásra alkalmas edényre és egy másik, a víz melegítésére szolgáló edényre is. A viaszt ugyanis közvetlenül nem érheti közvetlen hő, lassan, kis darabokban kell felolvasztani.

4. Színek és illatok hozzáadása a keverékhez

5. A viasz felmelegítése

Ha a forma műanyagból készült, 130 fokra, ha fémből, 190 fokra melegítsd fel a viaszt! Először helyezd a kanócot a formába úgy, hogy kissé kilógjon a teteje, majd öntsd fel az olvadt viasszal.

6. Hűtés

A hűtés 12 órán keresztül szobahőmérsékleten, majd további 12 óráig a hűtőszekrényben történjen meg.

7. A kanóc méretre szabása

Miután teljesen megszilárdult, vágd a kívánt méretűre a kanócot.

8. Csodáld meg, amit alkottál!

Az utolsó lépést fogod a leginkább szeretni. Ha mindennel végeztél, nincs más hátra, minthogy meggyújtsd a gyertyát és gyönyörködj a látványában, valamint élvezd csodás illatát!

Látod, mennyire egyszerűen készíthetsz gyertyát saját magad is? A boltokban kapható kész gyertyákkal szemben olyan színben és formában öntheted ki, amilyenben csak szeretnéd. Nem beszélve a páratlan, általad kedvelt illatokról, amelyekkel megbolondíthatod. Készen állsz az alkotásra? Szerezd be az alapanyagokat, és menj végig a fentiekben felsorolt 8 lépésen!

Tovább
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés

Hirdetés

További LifeStyle

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

motoros

Smart home

Érkezik a leggyorsabb videócsengő

2022. június 28. kedd
klímaberendezések
google

SmartWatch

Menő szíjakkal jön a Google Pixel Watch

2022. június 23. csütörtök

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu