Connect with us

technokrata

Gyakran elkövetett hibák a nappali berendezése során

nappali berendezése

LifeStyle

Gyakran elkövetett hibák a nappali berendezése során

Gyakran elkövetett hibák a nappali berendezése során

A nappali berendezése során nem szabad csupán a megérzésekre hagyatkozni, ugyanis ebben az esetben a végeredmény többnyire nem egyezik az elképzelésekkel. Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a hibákat, amiket gyakran elkövetnek a helyiség berendezése során.

Nem érdemes egyetlen stílushoz ragaszkodni

Az egyik leggyakoribb hiba a nappali berendezése során, hogy egyetlen stílushoz ragaszkodnak. Ennek gyakran az az eredménye, hogy a helyiség sablonossá válik. Szóval mindenképpen érdemes keverni a különféle stílusokat. Szintén gyakran előforduló hiba, hogy apró cserepekben sok szobanövény kerül a nappaliba, például a párkányra vagy a szekrény tetejére. Ez semmiképp sem előnyös, helyette inkább egyetlen nagyméretű növényt érdemes elhelyezni a helyiségben, amelynek köszönhetően nagyobbnak tűnik majd a tér. Többször előforduló probléma a berendezés során, hogy az alacsony mennyezetű nappaliba sötét bútorokat választanak. Ezek nyomasztóan zsúfolt hatást eredményeznek, szóval érdemes inkább a világos színű változatok mellett dönteni. A semleges színárnyalatú bútorokkal nem lehet hibázni.

A divatjamúlt bútorok is problémát okozhatnak

Talán a leggyakoribb baklövés a nappali berendezése során, hogy kizárólag nagy méretű bútorokat tartalmaz. Olyan változatokat, amelyek nem illenek a helyiség méretéhez. Különösen igaz ez a sarokkanapék és a komódok esetében, amelyekből mindenképpen ajánlott új, modern kialakítású megoldásokat választani. A méretes bútorok kizárólag a nagy alapterülettel rendelkező nappalik esetében mutatnak jól. A kisebbekben érdemes inkább a kisebb méretű változatok mellett dönteni, hogy ne alakuljon ki zsúfoltság. Mindemellett a divatjamúlt bútorok is problémát okozhatnak.

A hatalmas háttámlával rendelkező, régi típusú megoldások helyett ajánlott a divatos, trendi, olykor futurisztikus sarokkanapék megvásárlása, a modern színű, letisztult bútordarabok beszerzése. A bútorok kiválasztásánál továbbá arra is kell figyelni, hogy passzoljanak a szoba stílusához. A választás során mindenképpen figyelembe kell venni a kívánt összhatást, hogy a végeredmény egyezzen az elképzeltekkel.

A fotó forrása:
Followtheflow / Shutterstock.com

További LifeStyle

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu